DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2446,318
BIST 10218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

WhatsApp kullananlar dikkat! Yazışmalar artık delil sayılacak

WhatsApp kullananları yakından ilgilendiren haber! Artık WhatsApp’tan ne konuştuğunuza, kime ne söz söylediğinize daha fazla dikkat etmeniz gerekecek. Çünkü bir alacak verecek davasında yargıtay dosyada senet olmamasına rağmen yazılan WhatsApp mesajlarını delil olarak kabul etti. Yani artık mesajlar senet değerinde. Detaylar Kanal D Ana Haber’de ortaya çıktı.

WhatsApp kullananlar dikkat! Yazışmalar artık delil sayılacak
27.02.2024 21:19
39
A+
A-

WhatsApp kullananlar dikkat! Artık delil olarak kullanılacak. Adana’da görülen ticaret davasında WhatsApp yazışmaları delil olarak kabul edildi.

TARAFLARDAN BİRİ DELİL OLARAK SUNDU

Adana’da görülen mahkemede taraflardan biri WhatsApp yazışmalarını delil olarak sundu. Ancak mehkeme elinde senet yok tazışmalar da delil olarak kabul edilemez dedi.

KARAR YARGITAY’A TAŞINDI

Mahkemenin verdiği karar Yargıtay’a taşındı. Mahkeme, elde yazılı imzalı bir belge olmasa da WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etti. Yerel mahkemenin verdiği kararı da bozdu.

YEREL MAHKEMELER ARTIK KABUL ETMESİ GEREKİYOR

Avukat Alperen Kadıoğlu “Yargıtay’ın kararı sonrası yerel mahkemeler artık WhatsApp yazışmalarını kesin delil olarak kabul etmesi gerekiyor” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.