DOLAR 32,323
EURO 35,0679
ALTIN 2307,615
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı başladı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri, toplantı öncesi …

04.08.2021 14:42
101
A+
A-

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri, toplantı öncesi Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Toplantıda albay ve generallerin terfileri ele alınacak. Vazife müddeti dolan general ve albaylar, emekliye sevk edilecek.

Toplantıdan Genelkurmay Lideri Orgeneral Yaşar Güler’e ait bir karar çıkması beklenmiyor. Orgeneral Güler, yaş haddinin yanı sıra misyondaki bekleme mühletini de şimdi doldurmadı.

“KUVVET KOMUTANLIKLARI DEĞİŞEBİLİR”

Lakin kuvvet komutanlıklarında değişiklikler yaşanabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl misyon mühletleri bir yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Kumandanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri kumandanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yaş haddini bu yıl dolduran Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Ümit Dündar’ın durumları Şura’da karara bağlanacak.

Şayet kuvvet komutanlıklarında rastgele bir emeklilik kararı alınırsa teamüllere nazaran yeni kumandanlar da şu formda belirlenecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için en kıdemli orgeneraller 1. Ordu Kumandanı Musa Avsever ile 2. Ordu Kumandanı Metin Gürak. Hava Kuvvetleri Komutanlığında Muharip Hava Kuvveti Kumandanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında ise Donanma Kumandanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kuvvet komutanlıklarının en kuvvetli adayları ortasında bulunuyor.

SARIKLI AMİRAL DE GÜNDEMDE

Şura’da disiplin belgeleri da ele alınacak. O evraklar ortasında bir tarikat merkezindeki manzaralarıyla tartışılan Tuğamiral Mehmet Sarı’nın belgesi da yer alıyor. Rütbesinde bekleme müddetini dolduran ve terfi listesinde yer alan Mehmet Sarı hakkında idari soruşturma açılmıştı.
Sarı’nın emekliye sevk edileceği belirtiliyor.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.