DOLAR 32,5141
EURO 34,9154
ALTIN 2433,739
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Burak Hakkı: Ha teğe kendimizi zehirliyoruz

Türk sinemasının efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan ‘Film Üzere Hayatlar’ programında oyuncu Burak Hakkı’yı konuk …

01.08.2021 07:44
137
A+
A-

Türk sinemasının efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan ‘Film Üzere Hayatlar’ programında oyuncu Burak Hakkı’yı konuk etti.

Burak Hakkı, “Basketbolu bırakmasaydı şu an nasıl bir hayatın olurdu?” sorusuna, “Çok merak ediyorum aslında. Hiçbir şeyden pişman değilim, şu anki pozisyonumdan ötürü yeterli ki oyuncu olmuşum, âlâ ki modellik yapmışım diyorum. Ancak tabi ki basketbolu çok büyük bir keyifle oynuyordum. Mecbur kaldım bırakmaya. Açıkçası her şeyi bir anda yapmanız imkansız’’ yanıtını verdi.

“MODA DERGİLERİYLE İLGİLENİYORDUM”

Modellikle ilgili kimsenin bir yönlendirmesi olmadığını söyleyen Hakkı, “Moda dergileriyle ilgileniyordum. Onları okumak ve izlemek hoşuma gidiyordu. Hasebiyle bunun bir iş olduğunu fark ettim ve ilgi duydum. O yaşlarda biraz da zayıf bir çocuktum. Başladıktan sonra hayatım değişti açıkçası” dedi.

Modellik yaptığı periyotlarda bu kesimin günümüze kıyasla daha etkin olduğunu belirten Hakkı, “Günde üç iş yaptığımızı hatırlıyorum. Çekimler, reklam sinemaları, yurt dışında fuarlar, Türkiye’de fuarlar… Ağır bir tempoya girdim ve münasebetiyle da bir anda basketbolu bir köşeye bırakmak zorunda kaldım” dedi.

“OYUNCULUKTA DA DİSİPLİN ŞART”

Burak Hakkı, “Oyunculukta da disiplin kural. Oyunculuk bütün mesleklerin en doruğu diyebilirim. Bir mühlet sonra spor sizi bırakacak fizikî olarak. Aşikâr bir mühlet aktivite yapıyorsunuz ve otuzdan sonra performansınız düşüyor, kırktan sonra bitiyor. Lakin oyunculuk o denli değil, oyuncukta istiyorsanız 80-90 yaşına gelin kendinizi geliştirebilirsiniz ve hâlâ sizin önünüzde bir talih var. Hasebiyle bir umudunuz var” biçiminde konuştu.

“MANKENLİKLE OYUNCULUK FARKLI ŞEYLER”

Oyunculuğa başlamasında Türker İnanoğlu’nun ikna edici olduğunu belirten Hakkı, şu tabirleri kullandı:
“Çok güzel anlattı ve sahiden ben o vakit çok acemiydim. Eğitimim de yok o vakit. Ben bir işi yapmak istiyorsam düzgün yapmak istiyorum. Bilmediğim işe pek karışmam, yapmam. Modellikle oyunculuk çok farklı şeyler. ..”

“Bunları birbirine bağlayan tek özelliği görselliğe muhtaçlık var. Fizikî olarak düzgün erkek ve düzgün bayanlara gereksinim duyulabiliyor. Türker abi bende bir şey görmüş olacak ki bu türlü bir teklif yaptı. Dördüncü kısımda de benle toplantı yaptılar…”

“Benim artık burada başrol oynayabilecek yetenekte olduğumu, kendimi geliştirdiğimi, modelliği bir kenara koymam gerektiğini tavsiye ettiler ve açıkçası ben de o doğrultuda hareket ettim. Ondan sonra eğitimlerimi aldım kendimi oyunculuğa kanalize ettim.”

“BABA OLMAK ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKLAR YÜKLEDİ”

Babalığın hayatını çok olumlu etkilediğini tabir eden Burak Hakkı, “Baba olmak, çok büyük sorumluluklar yükledi. Hayata bakışımı değiştirdi. Oğlum olduktan sonra arkadaşlarımdan tutun da uyku saatlerime kadar her şey değişti. Ve şu anda 13 yaşında kocaman delikanlı oluyor. Bu çok gurur verici bir şey” dedi.

“HABİRE ZEHİRLİYORUZ KENDİMİZİ”

Gelibolu’da aldığı topraklarla ilgili konuşan Burak Hakkı, “Oğlum doğduğunda ona bir şey bırakmak istedim açıkçası. Bu türlü bir yatırım yaptım, sonra ağaçları diktim. Bu ortada ilaç atmıyorum, bakır atıyorum. Bakır da sağlıklı bir şey. Ben zehirli, fungosit ya da zehirli şeyler kullanmıyorum” açıklamasını yaptı.

“Hibrit asla kullanmıyorum. Bu hususlar o kadar değerli hususlar ki… Toprakla uğraşmak farklı bir zevk veriyor beşere. Ben daima söylüyorum benim orada küçük sıkıntılarım var fakat küçük. Büyük işlerim var çok büyük…”

“Toprak sizin ne kadar çaresiz olduğunuzu gösterdiği kadar aslında Allah’ın ve tabiatın ne kadar muazzam olduğunu da gösteriyor. Günümüzde olduğu üzere lakin biz burada iş temposundan kaçırıyoruz. Hazır almaktan ha teğe zehirliyoruz kendimizi.”

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.