DOLAR 32,5698
EURO 34,9398
ALTIN 2426,029
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Halil Sezai tarafından darbedilen Hüseyin Meriç, İzmir’e taşındı!

Tuzla’da geçtiğimiz eylül ayında Halil Sezai tarafından darp edilen Hüseyin Meriç (67), İstanbul’dan taşındı. Müzikçinin tehditlerine karşı …

02.08.2021 08:25
139
A+
A-

Tuzla’da geçtiğimiz eylül ayında Halil Sezai tarafından darp edilen Hüseyin Meriç (67), İstanbul’dan taşındı. Müzikçinin tehditlerine karşı tedbir alan yaşlı adam, İzmir’e yerleşti.

“HAK ETTİ, BAŞIM GÜZELDİ”

Olay sonrası travma yaşadığını söz eden Meriç, müzikçinin birkaç gün evvel sahne aldığı yerde, “Hak etti, başım hoştu. Gerektiği halde tam dövemedim, bir dahaki sefere” açıklamasından sonra bu kararı aldı.

67 yaşındaki Hüseyin Meriç’in mevt korkusu yaşadığı ve ruhsal takviye almaya başladığı öğrenildi.

“ÖLÜM ENDİŞESİYLE YAŞIYORUM”

Olayın üzerinden aylar geçmesine karşın Sezai’nin hâlâ tehditlerine devam ettiğini söyleyen Meriç, “Dava sürecimiz devam ediyor. Umarım adalet yerini bulur. Davadan kazanılacak parayı da Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağım. Mevt kaygısıyla yaşıyorum!” dedi.

SEZAİ HAKKINDA KABAHAT DUYURUSU

Öte yandan Hüseyin Meriç’in avukatı Serap Lider Özsan, Sezai hakkında hata duyurusunda bulunmuş ve dilekçede; şüphelinin tahliye edilmesinin akabinde Meriç’e yönelik hakaret ve tehdit cürmü işlediği söz edilmişti.

Sezai hakkında uzaklaştırma kararı verilmesi ve Meriç için de muhafaza kararı çıkarılması talep edilen dilekçede, Sezai hakkında, “tehdit” ve “hakaret” ile varsa hareketlerine uyan ayrıca cürümlerden kamu davası açılması talep edilmişti.

NE OLMUŞTU?

‘İsyan’ müziğiyle ünlenen Halil Sezai, İstanbul Tuzla’da yaşlı komşusu Hüseyin Meriç’i darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta tabir veren Halil Sezai, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “silahla taammüden yaralama” cürmünden tutuklanmış ve 43 gün cezaevinde kalmıştı.

Mahkeme sanığın üzerine atılı hatanın vasıf ve mahiyeti, mevcut kanıt durumu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak sanığın tahliyesine karar vermişti.

“O GÜNÜN YARISINI HATIRLAMIYORUM”

Halil Sezai Paracıkoğlu, Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan ‘Gör Beni’ programına konuk olmuş ve cezaevi süreci hakkında da konuşmuştu.

Müzikçi, “Ünlülüğe karşı bir beşerim. Ülkemizde bu olaylar günde tahminen 100-200 sefer oluyor fakat büyümüyor. O günün yarısını hatırlamıyorum. Çok öfkeli de değildim. Birden bir şey koptu. Ayrıntılara girmek istemiyorum açıkçası, mahpus yattım bu olaydan dolayı” demişti.

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.