DOLAR 32,4772
EURO 34,9435
ALTIN 2435,87
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Zeynep Tuğçe Bayat’ın gözyaşları: Günlerdir nefes alamıyoruz

Türkiye’nin birçok bölgesinde günlerdir devam eden orman yangınlarına ünlüler kayıtsız kalmıyor. Acıyı derinden yaşayan birçok ünlü isim …

04.08.2021 08:22
225
A+
A-

Türkiye’nin birçok bölgesinde günlerdir devam eden orman yangınlarına ünlüler kayıtsız kalmıyor. Acıyı derinden yaşayan birçok ünlü isim, toplumsal medya hesaplarından yardım davetinde bulunuyor.

Nişantaşı’nda görüntülenen eşi Cansel Elçin ile görüntülenen Zeynep Tuğçe Bayat, gözyaşları içinde, “Elimiz kolumuz bağlı bir formda ‘ne yapabiliriz’ diye çıldırıyoruz” dedi.

Birkaç hafta evvel tatilden geldikleri Marmaris’in yanışını toplumsal medyadan ağlayarak takip ettiklerini anlatan Cansel Elçin, şu sözleri kullandı:
“Elimizden bir şey gelmiyor, 15 gün oradaydık, çöpleri topluyorduk. Tuğçe her sabah ağlayarak bunlara bakıp üzülüyor. Oradaydık ve atmacaları izledim ve bugün onlar yoklar. Bakamıyorum o hayvanların haline…”

“Neden bunlar oluyor? Hayvanların bize gereksinimi var fakat en çok insanın hayvana muhtaçlığı var. Arılar ve hayvanlar yok oluyor. Betonlaştırabilirsiniz, milyarlarınız olabilir lakin bir gün o masadaki yediğiniz balığa, nefes aldığınız ağaçlara gereksiniminiz olacak.”

“KİMSEDEN ENDİŞEMİZ YOK”

Antalya’da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katledilmesi ve günlerdir süren orman yangınlarına isyan eden Zeynep Tuğçe Bayat, gözyaşlarına hakim olamadı.

“Günlerdir nefes alamıyoruz, bu türlü uzaktan elimiz kolumuz bağlı bir formda ‘ne yapabiliriz’ diye çaldırıyoruz. Kaybolan kız çocuğundan üç gündür âlâ haber beklerken onun cansız vücudunun bulunduğunu ve ona yapılanları konuşuyoruz…”

“Yeter artık yani. Çok makûs hissediyorum bir vatandaş, bir bayan olarak söylüyorum. Çok hisliyim güç tutuyorum kendimi.”

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.