DOLAR 32,5843
EURO 35,0008
ALTIN 2457,913
BIST 9788,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

A Milli Futbol Takımı’nın Katar yolundaki rakipleri belli oluyor

CELAL UMUT EREN Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası yolunda Türkiye’nin play-off’taki rakipleri bugün belirlenecek. FIFA’nın Zürih’deki …

28.11.2021 00:24
451
A+
A-

CELAL UMUT EREN

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası yolunda Türkiye’nin play-off’taki rakipleri bugün belirlenecek. FIFA’nın Zürih’deki merkezinde gerçekleşecek kura çekimi TSİ 19.00’da başlayacak.

Play-off aşamasında Avrupa elemeleri gruplarında ikinci sırada yer alan 10 takım ve Uluslar Ligi’nden gelecek 2 ekip yer alacak. A Milli Takımımız kurada seri başı olmayacak. Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ve Galler seri başı ülkeler. Polonya, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Çekya ve Avusturya ise Türkiye ile beraber ikinci torbada yer alıyor.

İşte Türkiye’nin muhtemel rakipleri:

– PORTEKİZ: EURO 2016 ve 2019 Uluslar Ligi şampiyonu Portekiz, Sırbistan’ın gerisinde kalarak hayal kırıklığı yaşadı. 35 yaşındaki Cristiano Ronaldo, mutlaka Katar biletini almak istiyor. Teknik direktör Fernando Santos, “Katar’a gidemezsek görevi bırakacağım” dedi.

– İTALYA: EURO 2020’de şampiyon olan ve üst üste 37 maç kaybetmeyen Roberto Mancini’nin takımı play-off’a kalarak şaşırttı. İsviçre’ye geçilen Gök Mavililer; Chiesa, Insigne, Immobile, Belotti gibi hücumcularıyla dikkat çekiyor.

– GALLER: EURO 2016’nın yarı finalisti Galler, tecrübeli isimleriyle göze çarpıyor. Bale, Ramsey, Joe Allen gibi deneyimli isimler takımın liderleri.

– İSKOÇYA: Premier Lig ve Championship’ten kadrosunu besleyen İskoçya, Celtic ile Rangers’tan da faydalanıyor. Sert futbolları rakipleri zorluyor.

– RUSYA: Valery Karpin’in hocalığa gelmesiyle toparlanan Rusya, Golovin gibi yıldız orta sahası ve tecrübeli forveti Smolov’la öne çıkıyor.

– İSVEÇ: 40 yaşındaki Zlatan Ibrahimovic, 2022 Dünya Kupası’nda yer almanın hayallerini kuruyor. Emekliliğini Katar’da yapmayı planlayan Ibra’nın hırsı rakipler için ciddi bir mesaj.

Katar’a son 3 bilet

Play-off aşaması tek maç üzerinden oynanacak. Yarı finalde seri başı takımlar ev sahibi olacak. Türkiye yarı final maçını deplasmanda oynayacak. Yarı final aşamasından sonra finaller için bir kura daha yapılacak, ev sahipleri yeniden belirlenecek.

Avrupa etabında finale kalacak 6 takımdan sadece 3’ü Katar biletini alabilecek. Play-off etabında yarı final maçları 24 Mart, final maçları ise 29 Mart’ta oynanacak.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.