DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Kasapoğlu: Bu yıl 1 buçuk milyon bireye yüzme öğreteceğiz

Dünyada Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 55 ülkeden 2465 yüzücü İstanbul Boğazı …

22.08.2021 16:38
122
A+
A-

Dünyada Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 55 ülkeden 2465 yüzücü İstanbul Boğazı’nda yarıştı. Bayanlarda Nida Eliz Üstündağ erkeklerde ise Polat Uzer Turnalı parkur rekoru kırarak birinci oldu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, TMOK Lideri Prof. Dr. Uğur Erdener ve birçok değerli isim yarışı izleyerek iştirakçilerin heyecanına ortak oldu.

KASAPOĞLU: BU YIL 1 BUÇUK MİLYON ŞAHSA YÜZME ÖĞRETECEĞİZ

Bakan Kasapoğlu, yüzme branşına çok büyük dayanaklar verildiğini lisana getirirken, “İstanbul, dünyanın en hoş kenti. Bu yıl tertibin 33’üncüsü düzenleniyor. Pandemi süreci ve sonrasında hem kıtaların birleşmesi hem de dünyanın farklı ülkelerinden gelen atletlerin bir ortada olması sporun birleştirici gücünü gösteriyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yapılan tertipleri en yeterli biçimde gerçekleştirmek Türkiye’nin en büyük ayrıcalıklarından biri. Spor turizmi ve tertiplerdeki başarılarımızı her tertipte farklı bir düzeye çıkarıyoruz. Ülkemizin birçok branştaki sportif başarısı ve sporun tabana yayılması için yapılan çalışmalar meyvelerini veriyor. Olimpiyatlarda da bunu en hoş halde gördük. Türkiye’nin son 20 yılında her alanda olan savı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, o engin vizyonla geldiğimiz nokta bize yarınlarda daha büyük başarılara, büyük muştulara götüreceğini gösteriyor. Bakanlık olarak yüzme branşına son 3 yılda çok ehemmiyet verdik. Çok önemli dayanaklar veriyor. Olimpiyatla yüzmede madalyamız olmadı lakin çok genç atletlerle olimpiyatlara katıldık. Önümüzdeki yıllarda bunu büyük başarılarla taçlandıracağız. Bakanlık olarak ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projemize her geçen gün amaçlarımızı büyütüyoruz. Portatif havuzlarımız 241’e ulaştı. 200’e yakın havuzla yüzme bilmeyene yüzme öğretiyoruz. Bu argümanımız genç, yaşlı, bayan, erkek herkes için geçerli ve herkesi havuzlarımıza bekliyoruz. 1 milyon kişi maksadına ulaştık ve bu yılın maksadı ise 1 buçuk milyon şahsa yüzme öğreteceğiz. Bunu da aşacağız ve buna inanıyoruz. Ağustos ayında 200 bin bireye yüzme öğrettik ve bu devam edecek. 55’e yakın ülkeden buraya atletler geldi. 2 bin 500’e yakın bir iştirak var. İnanıyorum ki sporun güçlenmesi için verilen gayretlerde meyvelerini verecek. Halkımızın atletlerimizle sevinmesi sportmenler için de motivasyon kaynağı” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.