DOLAR 32,4944
EURO 34,5815
ALTIN 2477,596
BIST 9550,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Berna Gözbaşı: “Erkekler ne kadar anlıyor?”

Yukatel Kayserispor Kulübü Lideri Berna Gözbaşı, Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu. Harika Lig’in birinci ve tek bayan lideri olan Gözbaşı …

04.08.2021 07:27
81
A+
A-

Yukatel Kayserispor Kulübü Lideri Berna Gözbaşı, Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu. Harika Lig’in birinci ve tek bayan lideri olan Gözbaşı, “Erkeklerin ne kadar anladığı düşünülürse kulüplerin hali ortada! Yöneticinin bayanı, erkeği cinsiyeti olmaz. Cinsiyetten öte âlâ yöneten yahut berbat yöneten vardır” diye konuştu.

Vazifeye geldikten sonra birçok zorlukla çaba ettiğini aktaran Berna Gözbaşı, “Geldiğimden beri kitaplara sığacak kadar çok ve tek başına zorluklar yaşadım. Ben iş hayatımda, Kayseri üzere Anadolu’nun muhafazacı, muhafazakar bir kentinde annem öğretmen, babam emekli astsubay olarak aslında teşebbüsçü bir iş bayanı olarak endüstride, üretimde birincilerden biriyim. Birinci olmak herhalde benim bahtımda var lakin futbolda birinci olacağımı bilmiyordum. Erkek hâkim dalda iş bayanı olmanın zorluklarını yaşadım birinci periyotlarda. Cinsiyetçi ataklara uğruyor muyum? Doğal ki uğruyorum. Birebir yanılgıyı bir erkek yaptığında daha hoşgörülü olanlar tıpkı yanılgıyı bir bayan yaptığında ise ‘kadın futboldan ne anlar?’ diyebiliyor. Ben alanda futbol oynamayacağım. Kulübün mali yapısını düzeltmek, altyapısı organize etmek, transferi yapmak benim işim. Keşke tırmalayarak gelseydim diyorum zira benim huyum bu. Ben hayatımda hiç başarısız olmadım. Burada da başarısız olmak istemiyorum” dedi.

‘Kulüp bitmiş durumdaydı’

Gözbaşı kelamlarına şöyle devam etti: “Ben geldiğimde bu kulüp mali ve sportif açıdan bitmişti. Futbolcular sözleşmelilerini fesh etmişti. Diplomatik yollarla ikna ettim. Elbette taraftar, Kayseri kamuoyu kadrodan çıkış bekliyor. Bunu en çok da ben bekliyorum ancak birinci etapta değerli olan Kayserispor’un hayatta kalmasıydı. Birebir anda geçmiş borçları ödüyorsun, mevcutla yarışıyorsun. Geçmiş borçlardan ötürü o kadar muzdaribiz ki her transfer periyodunda transfer tahtasını açmak için dehşetli borçlar ödüyorduk. Bundan ders alarak, geleceğe borç bırakmadan geçmişi temizleyerek ve bir yandan da ligde kalabilmek kolay değildi. Tekrar de ekibin ligde kalmasını bir muvaffakiyet olarak düşünüyorum.”

‘Doğan’dan vazgeçmedim’

Beşiktaş’tan ayrılan Ali Naibi’yi sportif yöneticilik vazifesine getirdiklerini belirten Lider Berna Gözbaşı, “Benimle birebir hayalleri kurabilen hırslı ve kendini ispat etmek isteyen bir aday istedim. Ali Naibi’nin Beşiktaş’ta sahip olduğu imkanlar farklıydı. Burada kendi muvaffakiyetini gerçekleştirmesi mümkündü. Benzeri bir durum Yalçın Koşuvakavak hocamız için de geçerliydi. Bundan sonra düşmemeye değil kademe kademe daha üstlere oynamamız gerekiyor” dedi.

Lider Gözbaşı geçen dönem genç kaleci Doğan Alemdar’ın tertipli oynaması için ısrarcı olduğunu da açıkladı. Gözbaşı, “Hocalarımdan biri ile Doğan’ın kaleye geçmesi için ısrarımdan ötürü fikir ayrılığı yaşadım. Israrla Doğan’ın oynamasını istedim. Doğan, Nurettin, Emre… Ben daima altyapımızdan oyuncuların oynanmasını dilek ettim. ‘Doğan kusur yapsa da oynayacak’ dedim. Hocalar vazgeçti lakin ben vazgeçmedim. Altyapıda öteki yeteneklerimiz de var. Bir defa Doğan’ın kendi özkardeşi var. O da kaleci” diye konuştu.

 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.