DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fenerbahçe’ye en ‘ciddi’ uyarı!

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki 3. ve son hazırlık maçına çıkan Fenerbahçe, Dinamo Kiev’le 1-1 berabere kaldı. Ukrayna şampiyonu Dinamo Kiev önünde …

05.08.2021 07:40
92
A+
A-

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki 3. ve son hazırlık maçına çıkan Fenerbahçe, Dinamo Kiev’le 1-1 berabere kaldı. Ukrayna şampiyonu Dinamo Kiev önünde Fenerbahçe’nin performansı herkesin merak konusu idi.Özellikle Vitor Pereira’nın 3-4-3 sistemi ve Pelkas-Zajc-Mesut Özil-Ferdi-Samuel ile oluşan yeni birinci 11 iskeleti yakından takip edildi. Fenerbahçe, Zwolle ve Fürth maçlarındaki üzere Dinamo Kiev karşısında da topa hakim ve baskılı başladı. Birinci şut 8’de Zajc’ın pasında Pelkas’la geldi. 

Lakin birinci önemli gol teşebbüsü 11’de Dinamo Kiev ismine Rodrigues’in uzaktan şutunda oldu, kaleci Altay çok âlâ çeldi. 20’de bu defa Mesut’un pasında hareketlenen Pelkas, yeniden kaleci Boyko’nun üstüne vurdu. 27’de savunmada büyük boşluk veren Fenerbahçe’de Tisserand da rakibine basmayınca, Lednev rahat bir gol attı: 1-033’te âlâ paslarla gelen Fenerbahçe’de Pelkas’ın topuna koşan Valencia, karşı karşıya durumda kaleci Boyko’ya takıldı. İkinci yarıya tıpkı 11’le başlayan sarı-lacivertliler, oyunu ön alanda oynamak istedi. 57’de Osayi Samuel’in ceza alanı dışından şutunda kaleci Boyko kornere çeldi. İlk yarıya oranla daha hakikat bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe’de 63’te Mesut Özil’in şık pasında savunma gerisine kaçan Pelkas, 1-1 yaptı. Mesut Özil’in istekli ve uygun manzarası de ikinci yarıdaki müspet imgede tesirli oldu. Zwolle ve Fürth maçlarına oranla Dinamo Kiev üzere değerli bir rakibe karşı ikinci yarıda gösterilen performans daha olumlu sinyaller verdi. Vitor Pereira’nın grubu, 75’ten sonra Nazım’ın solda, Tisserand’ın sağ kanatta oynamasıyla tempo düşürdü ve Dinamo Kiev, kıymetli fırsatlar yakaladı. Lig öncesi maçlarını bitiren Fenerbahçe, şimdi hazır bir imaj vermedi. 

Lucescu gelemedi

İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fenerbahçe’ye konuk olan Dinamo Kiev’de teknik yönetici Mircea Lucescu gelemedi. Rumen çalıştırıcının soğuk algınlığı nedeniyle önlem gayeli Ukrayna’da kaldığı ve İstanbul’a getirilmediği tabir edildi. Dinamo Kiev’in dünkü gayrette başında Lucescu’nun yardımcısı Moldovalı antrenör Emil Karas yer aldı. 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.