DOLAR 32,5319
EURO 34,8865
ALTIN 2442,387
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İsmail Kartal: Yaptığımız hamleler yerini buldu!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Rizespor’u 3-1 mağlup ettikleri maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal: Yaptığımız hamleler yerini buldu!
17.02.2024 23:35
34
A+
A-

Süper Lig’in 26’ncı haftasında Rizespor deplasmanından 3-1 galip ayrılan Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, mücadelenin ardından konuştu.

Karşılaşma sonrası mücadeleyi değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sözlerine her iki takımın oyuncularını tebrik ederek başladı. Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böylesine ağır ve kötü bir zeminde her iki takımın oyuncuları da futbol oynamaya çalıştılar. Hiç kimse oyunu çirkinleştirmeye çalışmadı. İlk devre sahanın bazı bölümlerinde yer alan su birikintilerine bazı oyuncularımız adapte olamadı. İkinci yarı daha elverişli, daha iyi mücadele edecek oyuncuları sahaya sürdük. İkinci yarıda ilk yarıya göre daha fazla iki mücadele kazanan taraf bizdik. İkili mücadelelerde ikinci topları aldık ve kazanmasını bildik. Bugün buradan 3 puan almak bizim için çok önemliydi. Ama yine söylüyorum, rakip takım Rizespor çok iyi bir takım. Futbolcularını, hocalarını ve teknik heyetini tebrik ediyorum. Onlar da bugün kazanmak için her şeyi yaptılar. Biz de yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Sonuç olarak kazandığımız için oyuncularımı ve her iki takımın oyuncularını bahaneye sığınmayıp, mücadele ettikleri için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“BUGÜN YAPTIĞIMIZ HAMLELER YERİNİ BULDU”

İkinci yarı mücadele gücü yüksek oyuncular ile maçı kazandıklarını dile getiren Kartal, “Maç oynanırken biz teknik direktörler, oyunda yenik duruma düştüğümüzde oyunu nasıl kendi lehime çevirebiliriz diye düşünüyoruz. Yaptığımız hamleler, oyuna soktuğumuz oyuncular bazen yerini buluyor bazen olmuyor. Bugün bu yaptığımız hamleler yerini buldu. İnandığımız ve mücadele edeceğini düşündüğümüz oyuncular oyuna girdi. Bu kötü zeminde bizim ikinci yarı daha çok mücadele etmemiz gerekiyordu. Mücadele gücü yüksek oyuncuları oyuna alarak biz hem oyunu dengeleyip lehimize çevirdik ve maçı bu şekilde kazandık” dedi.

“SAHALARIMIZA DAHA İYİ BAKABİLİRİZ”

TFF’nin VAR kayıtlarını bu haftadan itibaren paylaşacak olmasına dair görüşleri sorulan Kartal, “Bence bütün takımlar için kafalardaki soru işaretleri ortadan kaldırır. Bu güzel bir gelişme. Şeffaf bir açıklama ve herkes için objektif olacağını düşünüyorum. Sahalara gelince de şimdi gerçekten Rize yağış alan bir bölge, her taraf yemyeşi yani sonuçta bu sahaların burada da daha güzel olması gerekir. Bu sahalarımıza daha iyi bakabiliriz. Federasyonla kulüplerimiz birlikte ortak bir kararla birbirlerine verecekleri destekle bu sorunu gidebiliriz.Türk futbolunun gelişimi ve geleceği için buna ihtiyacımız var. Türkiye Süper Ligi’nde 20 takımın neredeyse en az yarıdan fazlasının sahası çok kötü. O zaman biz bu futbolu ne kadar ve nasıl ileriye götüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.