DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mete Gazoz: “Her gün 10 saat çalıştım”

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda şampiyon olarak Türkiye’ye tarihinde okçulukta birinci madalyasını kazandıran Mete Gazoz, olimpiyat altın …

05.08.2021 07:45
98
A+
A-

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda şampiyon olarak Türkiye’ye tarihinde okçulukta birinci madalyasını kazandıran Mete Gazoz, olimpiyat altın madalyasını kazanacağını 5 sene evvelden hissettiğini söyledi. Gazoz, “O vakit bunu söylerken inancım vardı fakat gözümde daha büyüktü, daha fazlaydı. Her sene vakit geçtikçe performansım, fizikî ve zihinsel olarak da güçlenmemle birlikte madalyaya yaklaştığımı fark ettim” dedi.
Genç bir atlet olduğuna ve rakiplerinin kendisinden deneyimli olduklarına dikkat çeken Mete Gazoz, “Rakiplerim olimpiyatlarda madalya kazanmış atletlerdi. Bu deneyim farkını kapatabilmek için onlardan çok daha fazla ok atmak gerekiyordu. Son 5 sene her gün 10 saate yakın idman yaptım ve sonunda emelimize ulaştık” diye konuştu.

Son oku attıktan sonra verdiği selam hareketinin bu kadar meşhur olacağını düşünmediğini belirten Mete “8 sene evvel ulusal kadroya girdiğim vakit artık ulusal grup antrenörlüğümüzü yapan bir ağabeyim ‘ileride dünya şampiyonu olduğun vakit bu hareketi yapacaksın’ dedi. Hareketi nasıl yapacağım, bayağı bunun çalışmasını yaptık” dedi.

 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.