DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz altın madalyasıyla Federasyon Lideri Topaloğlu’nu ziyaret etti

Federasyon Lideri Abdullah Topaloğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’ye okçulukta birinci altın madalyayı kazandıran Mete Gazoz’u, karışık …

03.08.2021 14:54
93
A+
A-

Federasyon Lideri Abdullah Topaloğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’ye okçulukta birinci altın madalyayı kazandıran Mete Gazoz’u, karışık ekipte Tokyo’da dördüncülük başarısı elde ettikleri grup arkadaşı Yasemin Ecem Anagöz’ü ve Okçuluk Ulusal Ekibi Antrenörü Göktuğ Ergin’i çiçeklerle karşıladı.

Lider Abdullah Topaloğlu, ziyaretten duyduğu memnunluğu lisana getirerek, “Olimpiyat kafilemiz federasyonumuzu ziyarete geldi, Mete Gazoz madalyasını getirdi, federasyonumuza teslim etti. Biz de bu hoş asil fikirlerinden ötürü kendisini tebrik ettik, başarısıyla gurur duyduk. Tüm millet olarak, ülke olarak bizi gururlandırdı, ardındaki teknik grubumuz, öteki kulüplerimiz, antrenörlerimiz, en küçükten en büyüğe tüm okçuluk topluluğunun emeği olan bir madalya bu. Tüm milletimize ve okçuluk topluluğuna iyi uğurlu olsun diyoruz.” diye konuştu.

Teknik takımın de çok büyük fedakarlıklarla çalıştığını belirten Topaloğlu, “Mete kardeşimiz, Yasemin kızımız, teknik yöneticimiz, hepsinin çok büyük emekleri var. Hepsi 5 yıldan beri bu madalya için çalıştılar ailelerinden, çocuklarından uzak kaldılar lakin sonuç nitekim çok hoş oldu, tebrik ediyoruz, güzel uğurlu olsun. Federasyonumuzda çocuklarımızı her vakit ağırlıyorduk aslında lakin bugün öbür bir manası var, bizler için çok daha manalı bir gün.” dedi.

– Mete Gazoz: “Madalyamızı alıp buraya keyifli bir halde geldik”

Ziyarette olimpiyat şampiyonu ulusal okçu Mete Gazoz da çok keyifli olduğunu belirterek, “Tabii ki de liderimizin söylediği üzere bu bir grup çalışması, ekip olarak, bir grup ile çalışmaların sonucu olarak elde ettiğimiz bir şey. Ben yalnızca temsilen madalyayı aldım. Olağan ki de ön planda ben daha çok göründüm lakin madalyanın art planında olanlar ve bu kadar vakit yapılan bir sürü şey, düşününce çok kısa bir vakit geçmiş üzere görünüyor lakin aslında çok uzun bir müddet sonunda madalyamızı alıp buraya keyifli bir biçimde geldik.” diye konuştu.

2020 Tokyo şampiyonu ay-yıldızlı atlet Mete, “Her şey çok hoş. Liderimiz da bize birçok kere ‘Sizin Tokyo’dan buraya madalya ile geleceğinizi biliyorum’ diye söylüyordu aslında, bunu gerçekleştirdik. Tek benim değil bütün Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun kazandığı bir muvaffakiyet. O yüzden madalyada olması gerektiği yerde.” değerlendirmesinde bulundu.

Mete Gazoz, dün sabah İstanbul’da karşılanmalarıyla ilgili de “Karşılama çok hoştu, bütün herkes oradaydı. Yani o yol yorgunluğunun ve geçmişteki yaşadıklarımızın hepsini bu madalya ve karşılama götürdü diyebiliriz.” yorumunda bulundu.

– Ulusal okçu Yasemin Ecem Anagöz: “Güçlü de bir müsabaka çıkarttım, savaştım sonuna kadar”

Tokyo’da karışık ekipte Mete Gazoz ile birlikte dördüncülük başarısı elde eden ulusal okçu Yasemin Ecem Anagöz de “Daha yeterlisi olabilirdi, başarıyı madalya olarak kıymetlendirecek olursak ancak çok çalışarak çok hazır bir formda gitmiştik. Güçlü de bir yarış çıkarttım, savaştım sonuna kadar bu da kıymetliydi benim için. Hiç değilse orada savaşan ruhumu kendime tekrar gösterdiğim için gururluyum.” halinde konuştu.

Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye’ye geldiklerinde ağır bir kalabalığın kendilerini karşılamasından çok sevinç duyduklarını belirterek, “Hala daha etkisindeyiz, dün geldik hala karşılamalar devam ediyor. Çok hoştu, olimpiyat köyünde de esasen ekip ruhu bütün branşlar ortasında çok hoştu.” dedi.

Okçuluk Ulusal Ekibi Antrenörü Göktuğ Ergin de şunları lisana getirdi:

“Şükürler olsun çok uzun yıllardır hayalini kurduğumuz, hepimizin sporcuyken hayalini kurmaya başladığımız olimpiyat madalyasına dokunma talihini elde ettik ve o madalyayı bugün buraya getirdik. Liderimize sunma talihimiz oldu. Bu hususta çok memnunuz, çok gururluyuz fakat olağan ki uzun yıllardır yalnızca hayalini kurmakla kalmadık, daima planlama yapıyorduk, her vakit buraya ulaşmak için yapmamız gerekenlerin neler olduğunu ön plana çıkartmaya çalışıyorduk. Bütün planlamalarımıza da programlarımıza da öncelikle liderimiz, tüm idaremiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz bize çok büyük bir dayanak sağladılar. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde bu madalyaya ulaşabilmek için yapılması gereken her türlü çalışmayı yapma imkanımız oldu. Bu kadar imkanın karşılığında da altın madalyayı ülkemize getirmek gurur verici.”

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.