DOLAR 32,4991
EURO 34,9452
ALTIN 2429,44
BIST 9787,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son dakika haberi – Fenerbahçe yeni golcüsünü buldu! Vitor Pereira hayran kaldı

SENAD OK Fenerbahçe ikinci başkanlık devrini yaşayan Ali Koç, uzun süren uğraşlar sonucunda ekibin başına Vitor Pereira’yı getirdi. Sarı …

04.08.2021 07:23
106
A+
A-

SENAD OK

Fenerbahçe ikinci başkanlık devrini yaşayan Ali Koç, uzun süren uğraşlar sonucunda ekibin başına Vitor Pereira’yı getirdi. Sarı-lacivertliler Portekizli hoca idaresinde 7 yıllık şampiyonluk hasretini dindirmek istiyor.

İKİ İMZA VAR

Bu gaye doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren idare şu ana kadar iki oyuncuya imza attırdı. Bu isimler Darmstad’tan Serdar Dursun ve Alanyaspor’la kontratı sona eren İngiliz stoper Steven Caulker.

TRANSFER MUŞTUSU VERDİ

Lider Ali Koç geçtiğimiz günlerde yapılan Olağan Divan Heyeti toplantısında transfere ait çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Lider Koç, “Şu andaki transfer sessizliği sizleri ürkütmesin. Bunlar şuurlu yapılan adımlar. Hocamız gereksinim duyulan noktaları belirledi. 3 ya da 4… 3 kesin… Mümkünse 4. direkt 11’e katkı sağlayabilecek biçimde transfer istiyor” sözlerini kullanmıştı.

TAKIM ŞİŞKİNLİĞİ AZALTILIYOR

Fenerbahçe’de şişkin kadroyu azaltma çalışmalarına Topuk Yaylası’nda başladı. Vitor Pereira’nın kararı sonrası Barış Alıcı, İsmail Yüksek, Melih Bostan, Buyruk Miray Köksal ve Murat Sağlam kamptan ayrılarak İstanbul’a gönderildi. Portekizli teknik adam ayrıyeten performansını yetersiz bulduğu ve takımda düşünmediği Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin’in takım dışı bırakılmasına karar verdi.

GOLCÜSÜNÜ BULDU

İnce eleyip sık dokuyan Vitor Pereira yeni dönemde golcüsünü buldu. Attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu şimdiden Portekizli teknik adamın gözüne girdi.

SERDAR DURSUN’A TAM NOT

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Serdar Dursun performansı ile beğeni topluyor. Serdar attığı goller dışında farklı özellikleri ile de dikkat çekiyor. Fizikî kapasitesi yüksek olan deneyimli futbolcunun savunma özelliği de bulunuyor.

SERDAR’DAN ORTA SAHA VE SAVUNMAYA KATKI İSTİYOR

Teknik Yönetici Pereira bu nedenle Serdar’dan yalnızca gol noktalarında faydalanmıyor. Portekizli hoca, golcü oyuncunun bu özelliklerini kullanarak orta alana ve savunmaya katkı yapmasını da istiyor.

ARKADAŞLARINA ALANLAR YARATIYOR

Bunun ekip için iki kıymetli artısı bulunuyor. Birincisi Serdar Dursun orta alana gelerek top alıp, rakip savunmayı da beraberinde çekiyor ve arkadaşlarına alanlar yaratıyor.

YENİ SİSTEMDE DEĞERLİ YER TUTUYOR

Kadro savunma halindeyken de orta alana dayanak vererek daha güçlü bir kadro savunması ortaya çıkıyor. Pereira’nın yeni sisteminde oyuncuların bölgeler ve konumlar ortasındaki geçişi değerli yer tutuyor.

DEVAMLI HAREKET HALİNDE

Serdar da yalnızca ileri uçta top bekleyerek değil, hareket ederek, savunmaya gelerek ve orta alanda topla buluşarak oyunun farklı açından kurulmasına ve oynanmasına katkı sağlıyor.

FUTBOL MUTLU ETTİ

Bu ortada Fenerbahçe’de Fürth ile oynanan son hazırlık maçında birinci yarım saat ortaya konan futbol teknik heyeti mutlu etti. Bundesliga’ya yeni yükselen rakibi karşısında baskılı ve tesirli oynayan sarı-lacivertliler bu kısımda üç gol bularak farkı açtı. Teknik heyet, ikinci yarıda oyuncu değişikleri sonrası düşen tempo ve oyunla ilgili tenkitlerini yapsa da birinci yarım saatteki futbolu beğendi.

GAYE OYUNU MAÇIN TAMAMINA YAYMAK

Maçın akabinde kadroyla yapılan toplantıda bu oyunun maçın tamamına yayılması gerektiği söz edildi. Birinci yarıdaki nizamın oyuncular değişse de devam etmesi gerektiği ve bunun da çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

SANAL BAHİS ÇABUCAK OYNA –

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.