DOLAR 32,5778
EURO 34,7971
ALTIN 2510,544
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son dakika haberi – Ümit Davala birinci defa konuştu! Fatih Terim, Kadıköy galibiyeti ve Hasan Şaş…

İŞTE DAVALA’NIN YAPTIĞI ÖZEL AÇIKLAMALAR Çok ağır bir 3,5 sene geçirdim Galatasaray’da. Bilhassa geçen sene pandemi yüzünden sıkıştırılmış bir …

04.08.2021 10:52
114
A+
A-

İŞTE DAVALA’NIN YAPTIĞI ÖZEL AÇIKLAMALAR

Çok ağır bir 3,5 sene geçirdim Galatasaray’da. Bilhassa geçen sene pandemi yüzünden sıkıştırılmış bir program yaşadık. Maç sayısı da fazlaydı. Şu an biraz baş dinliyorum. Ailemle birlikte vakit geçiriyorum. Bir yandan da yeni futbol hayatını takip etmeye çalışıyorum.

‘TERİM İLE ÇALIŞMAK FARKLI BİR ŞANS’

Ben Fatih hoca ile birlikte hem ulusal ekip hem Galatasaray’da 8 sene geçirdim. Hocamın da geçen basın toplantısında dediği üzere iki tane üniversite bitiriyorlar 8 senede. Ben çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. kriz idaresi olsun, kadroyla ilgili kararlar olsun bir çok bahiste çok şey öğrendim.

Hele ki Fatih Terim üzere büyük bir hoca ile çalışmak natürel farklı bir baht. Benim yaşımdaki eski grup arkadaşlarıma baktığınız vakit birden fazla şu an ligde çalışıyor yahut çalışmış.

‘EKİBİM HAZIR’

Bir geçmişleri var. O yüzden bende artık 8 sene kâfi diye düşündüm. Hocamla bu durumu konuştuk. O da bana hak verdi. Artık bir yerde başlamalısın dedi. Takımım hazır şu anda. İnşallah lig başladıktan sonra yahut öncesinde şayet benim inandığım, başarabileceğimi gördüğüm bir ekip olursa konuşuruz. İnşallah bir yerden başlarız.

‘GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR’

Konuştuğum liderler, kulüpler oldu fakat şu anda olumlu bir şey gelişmedi. Ben futbolun içindeyim. Daha konuşuruz, görüşürüz kesinlikle, bu işten kopmamak en kıymetlisi.

‘BAŞARIYA AÇ BİR İNSAN’

Fatih Terim ile çalışmayı his olarak anlatmak pek mümkün değil. Yaşamak gerekiyor hoca ile. Hoca çok farklı bir insan yani çok ayrıntıcı, mükemmeliyetçi ve hala muvaffakiyete aç bir insan. O yüzden onunla çalışmakta o kadar kolay olmuyor açıkçası. Bu benim için çok büyük bir deneyim oldu. Hem futbolculuk dönemimde hem hocalık dönemimde kendisi ile çalıştım.

‘GÜZEL BAŞARILARA İMZA ATTIK’

Futbolculuk devrinde alışılmış yalnızca 1.5 saat idman yapıyorsun ancak doğal hocalıkta bu türlü değil. Futbolculukta yalnızca kendini düşünürken, hoca olduğunda bütün takımı düşünüyorsun. Münasebetiyle çok hoş bir 8 sene geçirdim. Hoş başarılara imza attık hoca ile birlikte.

‘O PERİYODU FARKLI TUTMAK LAZIM’

Benim eski dönemimdeki kadromu şu an hiçbir kadroyla kıyaslayamam. Bizim periyotta biz Avrupa’ya baş tutuyorduk. Aslında ligi de domine ediyorduk. O periyot ve bu devri çok başka tutmak gerekiyor. Alışılmış ki burada tekrar yeterli futbolcular, düzgün gruplar var. Ulusal grup bazında her ne kadar son periyotta üzüldüysek de uygun işler yaptık.

‘MAKAS AÇILDI’

Avrupa maçlarında makasın biraz açıldığını görüyoruz. Bunları halledip daha uygun olmamız gerekiyor. Bizim periyodumuz çok özeldi. 14-15 bireydik daima oynayan. Bu işte aidiyet duygusu çok değerli. Hem saha içinde hem saha dışında. Artık fiyatlar çoğaldı. Dudak uçuklatan fiyatlar oluyor şu an.

‘HASAN ŞAŞ HALA GÖREMEDİ’

Bence Kadıköy’deki şampiyonluk bizde daha çok ses getirmişti. Birçok kere direkten dönmüştük lakin o seneye nasip oldu Kadıköy’de galibiyet. Çokta abartılacak bir durum değil sonuçta maç kazanıyorsun yani. 30 sene galip gelmesek ben 15 kez şampiyon olmaya razıyım yani. 3-1 kazandık sonra ertesinde bir daha kazandık ki Hasan Şaş hala görmedi, o maçta cezalıydı hatırladığım kadarıyla… (gülerek)

‘YABANCI KURALI ERKEN ALINDI’

Yabancı kuralı hakkında bana nazaran erken alınmış bir karar. Biraz ilerleyen yıllarda uygulamak gerekirdi. Zira ekiplerin sahiden bu mevzuda büyük düşünceleri var. Bir an evvel bu kadar yabancıyı takımdan boşaltmak kolay değil. Lakin artık alınmış bir karar. Reaksiyonlar de geldi kulüplerden.

‘GENÇ OYUNCULARIN ÖNÜ AÇILMASI LAZIM’

Kulüplerde alt yapı çok değerli. Dışarıdan alacağına içeriden bedavaya al. Fakat işe kısa dönemli baktığımız ve durumu kurtartmaya çalıştığımız için yurt dışına gidiyoruz. Daha kıymetli daha oturmuş oyunculara bakıyoruz. Gençlerde bu pandemi devrinde oynama fırsatı buldular. O fırsatı kullanıp güzel işler yapan oldu. İlla bir pandemi olması gerekmiyor, biz hoca ile çok yaptık daha öncede, alt yapıdan oyuncu oynattık, kulübe para kazandırdık. Önlerinin açılması lazım. Hocanın başında bayadır var, gençleştirme projesi. Bu türlü genç arkadaşlarımızla kadro kurma fikrinin herkeste olması lazım.

‘BURAK LİDER ÇOK ÂLÂ BİR GALATASARAYLI’

Burak lider benim oynadığım periyotta de idare şurasında vardı. Çok düzgün bir karakteri var ve yeterli bir Galatasaraylı. Güzel işler yapacak bir güce sahip. Tekrar iyi olsun. Çok güç bir işin altına girdi. Galatasaray maddi olarak zahmetli durumda. Birinci başta o düşüncelerden çıkmak gerekiyor. İrtibatımızı kopartmadık hiç. Yaşımızda birebir liderimizle o yüzden başımız uyuyor.

‘EURO 2020 TALİHSİZLİK’

Dışarıdan ne olmadığını tespit etmek çok güç. Ulusal grup çıtayı çok yükseltti 2000’lerden beri. Her ekipte inişler çıkışlar olabilir. Bazen bir şeye makus başlayınca çorap söküğü üzere geliyor. Bir de ağır tenkit alınca… Talihsizlik diyorum. Âlâ oyunculardan kurulmuş bir ekibimiz var. Her ulusal kadronun başına gelebilecek bir durum. Çok önemsememek, geçmişte bırakmak lazım.

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.