DOLAR 32,5127
EURO 34,9045
ALTIN 2430,863
BIST 9806,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son dakika – Ulusal okçu Mete Gazoz altın madalya kazandı! Tarih yazdı

Ulusal okçumuz Mete Gazoz, finalde İtalyan Nespoli’yi yenerek tarih yazdı, ülkemizi altın madalyayı getirdi. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 8 …

31.07.2021 11:22
112
A+
A-

Ulusal okçumuz Mete Gazoz, finalde İtalyan Nespoli’yi yenerek tarih yazdı, ülkemizi altın madalyayı getirdi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 8. gününde klasik yay ferdî kategoride çaba eden ulusal atlet Mete Gazoz, finale çıkarak okçulukta Türkiye’ye tarihindeki birinci olimpiyat madalyasını getirmeyi garantiledi.

Yumenoshima Okçuluk Alanı’nda 29 Temmuz Perşembe günü yapılan birinci tıp maçında Lüksemburglu Jeff Henckels’i, ikinci tıp karşılaşmasında ise Avustralyalı Ryan Tyack’ı yenen Mete Gazoz, son 16 çeşidine yükselmişti.

Ulusal okçu, sabah seansında son 16 cinsinde Avustralyalı Taylor Worth’u geçerek çeyrek finale kaldı. 22 yaşındaki Mete Gazoz, bu cinste da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD’li Brady Ellison’u eledi ve yarı finale ismini yazdırdı.

Bu tıpta Londra 2012’de kişiselde gümüş madalya alan Japon Takaharu Furukawa ile karşılaşan dünya 4 numarası ulusal okçu, karşılaşmaya yeterli başladı ve birinci seti 2-0 aldı. İkinci seti de önde bitiren ulusal okçu, durumu 4-0’a getirdi.

Üçüncü sette iki sportmen da düzgün atışlar yaptı. 29-29 biten set sonucunda Mete 5-1 üstünlük kurdu. Maçı kazanması için 1 puana gereksinimi olan Mete, 4. sete üst üste 2 sefer 10 atarak başladı. Finale çıkması için son atışında 9 puan alması gereken Mete, 8 atınca seti kaybetti ve durum 5-3’e geldi.

Beşinci sette konsantrasyonunu koruyan Mete, 3 atışında da 10 puanı buldu. Seti 2-0 alan ulusal atlet, maçı da 7-3 kazandı ve finale çıktı.

Mete, finalde İtalyan Mauro Nespoli ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma TSİ 10.45’te başlayacak.

Spor psikoloğu istedi, Bakan Kasapoğlu maçı tribünden izlemedi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor psikoloğunun önerisi üzerine müsabakayı tribünden seyretmedi.

Müsabaka öncesi Yumenoshima Okçuluk Alanı’na gelen Bakan Kasapoğlu, psikolog Cem Doğuhan Gizep’in önerisi üzerine tribüne çıkmadı.

Kasapoğlu, müsabakayı kapalı bir alanda takip etti. Mete Gazoz’un bugünkü müsabakalarını Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi Lideri Uğur Erdener de yerinde izledi.

 

 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.