DOLAR 32,5955
EURO 34,7069
ALTIN 2523,405
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Teşekkürler Sultanlar

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda uğraş eden Türkiye A Ulusal Bayan Voleybol Kadrosu, madalya kazanmanın eşiğinden döndü. Dev tertipteki …

05.08.2021 07:44
99
A+
A-

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda uğraş eden Türkiye A Ulusal Bayan Voleybol Kadrosu, madalya kazanmanın eşiğinden döndü. Dev tertipteki gayretlerine son olimpiyat şampiyonu Çin’i yenerek süratli bir giriş yapan Filenin Sultanları, değerli bir muvaffakiyete imza atarak çeyrek finale kadar gelmiş ve madalya kazanmaya çok yaklaşmıştı, tertibi birinci sekizde bitirdi.
Filenin Sultanları Güney Kore karşısında maça âlâ servis atarak, Meryem Boz ve Zehra Güneş’le güzel atak ederek başladı. Tesirli blok sayıları da eklenince Türkiye, birinci seti rahatça 25-17 kazanarak 1-0 öne geçti.
Ulusal ekibin makus manşet aldığı ikinci sette Güney Kore, âlâ servis atarak üstünlük kurdu ve bu seti 25-17 alarak setlere 1-1’lik istikrar getirdi. Üçüncü sete Türkiye, makûs manşet alarak başlasa da çekişmeli geçen oyun 24-24’te eşitlendi. Ulusal kadro, seti 28-26 kaybederek 2-1 geriye düştü.
Dördüncü sete Şeyma Ercan’ın tesirli servisleriyle başlayan Türkiye, 11-5’lik üstünlük kurdu.Tuğba Şenoğlu’nun sayılarıyla tesir ettiği seti A Ulusal Bayan Voleybol Ekibi 25-18 kazanarak setlere dengeyi getirdi: 2-2.
Yarı finale çıkacak ekibi belirleyecek beşinci sette Tuğba Şenoğlu’nun üst üste sayılarıyla Türkiye, skorda 6-3’lük avantaj yakalasa da bu üstünlüğünü koruyamadı, rakip hamleleri karşılamakta zorlanınca seti 15-13, maçı da 3-2 kaybetti.
Gözyaşı döktüler
Müsabakanın akabinde ulusal voleybolcular büyük bir ıstırap yaşadı. Kimi atletlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kaptan Eda Fazilet Dündar, “Çok üzgünüm, kaçırdığımız şey çok büyük. Uğraş etmedik diyemem lakin Kore bizden daha uygundu. Set sonlarını çok yeterli oynadılar. Tahminen gerilim altındaydık bilemiyorum lakin birinci 4 gerçekleşebilirdi. Rakibimiz tebrik ederim, hak ettiler” dedi.

Üstündağ: Güzel ki varsınız

Türkiye Voleybol Federasyonu Lideri Mehmet Akif Üstündağ, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde gayret eden A Ulusal Bayan Voleybol Takımı’na teşekkür etti. Son topa kadar çaba veren millilerle ilgili lider Üstündağ, “Mücadeleniz, hırsınız, bizlere yaşattığınız tarifsiz hisler için teşekkürler çocuklar. Bu şiddetli günlerde biraz da olsa bizlere memnunluk yaşatıp sevindirdiniz. Biz sizi çok seviyoruz. Ülkemiz ismine döktüğünüz her damla ter ve göz yaşı için tekrar teşekkür ederiz. Âlâ ki varsınız ‘Filenin Sultanları’ sizi çok seviyoruz” dedi.

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.