DOLAR 32,3245
EURO 35,1113
ALTIN 2300,14
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ulusal basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rockets’ta

Ulusal basketbolcu Alperen Şengün, NBA 2021 draftında Oklahoma City Thunder tarafından 16. sırada seçilirken, oyuncunun haklarını Houston Rockets …

31.07.2021 07:29
87
A+
A-

Ulusal basketbolcu Alperen Şengün, NBA 2021 draftında Oklahoma City Thunder tarafından 16. sırada seçilirken, oyuncunun haklarını Houston Rockets aldı.

Bu yılki NBA seçmeleri, Brooklyn’deki Barclays Center’da gerçekleştirildi. Geçen dönem Beşiktaş Icrypex’te ortaya koyduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Alperen Şengün, birinci çeşitte draft edildi. Oklahoma City Thunder’ın draft hakkını alan Houston Rockets, 16. sıradan Şengün’ü tercih etti. Genç basketbolcu, seçildikten sonra ceketinin içerisindeki Türk bayrağını göstererek büyük bir sevinç yaşadı.

Ayrıyeten Alperen Şengün’ün NBA’e gitmesiyle Beşiktaş’a 775 bin dolar ödenecek. Bu fiyatın bir kısmı, Bandırma’dan oyuncuların hakları alınırken Beşiktaş’la hareket eden İstBasket şirketine gidecek.

Öte yandan draftta birinci oyuncu seçme hakkına sahip Detroit Pistons, tercihini Amerikan Üniversitelerarası Basketbol Ligi’nde Oklahoma State Cowboys forması giyen 19 yaşındaki Cade Cunningham’dan yana kullandı. 2,03 metre uzunluğundaki Cunningham, üniversite mesleğini 20,1 sayı ve 6,2 ribaunt ortalamalarıyla tamamladı.

İkinci tercihi yapan Houston, 19 yaşındaki Jalen Green’i seçerken, üçüncü sıradan seçilen isim ise Cleveland Cavaliers’ın tercih ettiği 20 yaşındaki Evan Mobley oldu.

Cedi ve Furkan’dan takviye bildirileri

NBA’deki gururlarımız Cedi Osman ile Furkan Korkmaz, Alperen Şengün’ün başarısına kayıtsız kalmadı. Cedi, ulusal grup arkadaşı için “Ülkemizi en âlâ biçimde temsil edeceğine o kadar yürekten inanıyorum ki. NBA’e güzel geldin Alperen. Yolun açık, hayallerin gerçek olsun” notunu paylaştı. Furkan ise twitter paylaşımında “NBA’e hoşgeldin Alperen, umarım her şey gönlünce olur. Ülkemizi en düzgün biçimde temsil edeceğine dair en ufak bir kuşkum yok” dedi.

‘Avrupa basketbolunu kanıtlamak istiyorum’

Houston Rockets tarafından 16. sıradan seçilen Alperen Şengün büyük bir sevinç yaşarken, yeni ekibinin muhakkak olmasının akabinde basın toplantısı düzenledi. Genç yıldız, şu sözleri kullandı: “Takımımın neye gereksinimi varsa, elimden geleni yapacağım. Avrupa basketbolunu Houston’da kanıtlamak istiyorum. Gruptaki öteki memleketler arası oyuncular bunu yapıyor. Dinamik bir oyuncu olarak yeni ekibime yeterli ahenk sağlayacağımı düşünüyorum.”

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.