DOLAR 32,3326
EURO 35,1798
ALTIN 2241,459
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Arjantin’de yeni bir dinozor türü keşfedildi

Bir paleontolog ekibi, Arjantin’de daha önce bilinmeyen bir dinozor türünün kalıntılarını keşfetti.

Arjantin’de yeni bir dinozor türü keşfedildi
16.08.2022 10:05
332
A+
A-

Geçen hafta yayınlanan bilimsel raporda paleontologlar, bu kalıntıların Güney Yarımküre’de daha önce bilinmeyen tüm zırhlı dinozor türlerini temsil edebileceğini söyledi.

Araştırmacılar, bu dinozorun dinozorların son dönemi olan Kretase döneminden geldiğini ve Dünya’yı 97 milyon ile 94 milyon yıl önce dolaştığını tahmin ediyor.

Yeni keşfedilen tür dinozorun boynu, sırtı ve kuyruğundaki kemikli disk şeklindeki zırh sıraları nedeniyle thyreophoran türleri (Stegosaurus ve Ankylosaurus gibi zırhlı dinozorlar) ile ilişkili olduğu düşünülüyor. 

Ekip, araştırmalarının başlarında birkaç bulguya ulaştı: Türün iki ayaklı ve küçük, yaklaşık 1.5 metre uzunluğunda ve bir ev kedisi ağırlığında olduğu söyleniyor.

Dinozorun aynı zamanda Stegosaurus akrabasınınkine benzer yaprak şeklinde dişleri olan bir otobur olduğu tahmin ediliyor.

Kalıntılar, Arjantin’deki Félix de Azara Doğa Tarihi Vakfı’ndaki uluslararası paleontologlardan oluşan bir ekip tarafından kuzey Patagonya’daki Río Negro eyaletinde keşfedildi. 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.