DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bol kepçe muhabbet

Elere kapanıp yalnızlaştığımız pandemi döneminden bize bir ‘çevrimiçi buluşma’ kültürü kaldı. Madem bir araya gelemiyoruz, bari birbirimizin yüzünü ekrandan da olsa görelim diye yola çıktık, giderek yiyeceğimizi içeceğimiz hazırlayıp bilgisayar …

Bol kepçe muhabbet
19.02.2024 07:19
25
A+
A-

Elere kapanıp yalnızlaştığımız pandemi döneminden bize bir ‘çevrimiçi buluşma’ kültürü kaldı. Madem bir araya gelemiyoruz, bari birbirimizin yüzünü ekrandan da olsa görelim diye yola çıktık, giderek yiyeceğimizi içeceğimiz hazırlayıp bilgisayar başına geçtiğimiz sofralar kurar olduk.

Yüz yüze buluşmanın yerini tutmasa da faydalı bir alışkanlık. Hele dışarıda yeme içmenin bütçeyi bu kadar sarstığı bir dönemde. Pandemi bitti ama o gün bugündür yeni mecralarla zenginleşmeye devam ediyor bu çevrimiçi sofra kurma, misafir ağırlama kültürü. Uzakları yakın eden, mesafeleri aradan kaldıran bir formül olarak tıkır tıkır işliyor. Nihayet bir de online yemek festivalimiz oldu; “Bol Kepçe Mahallesi”. Dünyanın dört bir yanından aynı ilgi alanına sahip kişileri dijital ortamda bir araya getiren sosyal video platformu gather-in’de bugün başlıyor festival, 25 Şubat’a kadar devam ediyor.

Nasıl oluyor online yemek festivali? Ağırlıklı olarak gastronomi dünyasından isimler (ama yazarlar, gazeteciler de var) mahallede çevrimiçi mekânlar açıyorlar. Balıkçısı, manavı, mezecisi, turşucusu, baharatçısı, fırını, kuruyemişçisi, tekel bayii, çorbacısı ile bir mahalle düşünün… Lezzet adına ne ararsak. İşin eğlence kısmı da ihmal edilmemiş; laternacı var, plakçı var. Ayrıca iskele, botanik bahçesi, fotoğrafçı… Katılımcılar oturdukları yerden bir tık marifetiyle mahalleyi ziyarete geliyor, dükkân dükkân gezip esnaf sohbetlerine katılıyor. Bu mahallenin muhtarları da var elbette: Tan Morgül ve Levon Bağış.

Festival kapılarını bu akşam açıyor. En iyisi https://gatherin.life/ adresine gidip ilginizi çeken mekânları seçmeniz ve rezervasyonunuzu yaptırmanız. Zorlanacağınız zenginlikte bir programı var Bol Kepçe Mahallesi’nin. Birkaç örnek verirsek; yarın saat 20.00’de pasta şefi Merve Gül Şenol Özen’in fırını açılıyor. Şefler Yaren Çarpar, Dilek Türkmen ve Vildan Tünay ile sohbet edebileceğiniz bu buluşmanın tüm geliri deprem bölgesine yardım için Buradayız Hatay derneğine bağışlanıyor.

Yeme içmenin sporlusuna ve medyalısına ilginiz varsa, Bağış Erten’in Gazete Bayii yarın 21.30’da açılıyor ve geliriyle de ihtiyaç sahibine maç bileti ve sosisli alınıyor.

Yok, ben sohbet yanına müzik alayım derseniz; Metin Solmaz ile Ege Kayacan 21 Şubat saat 19.00’da Plakçı’da sizi bekliyor olacak. ‘Biraz çatlak, hafif matraf, icabında hanfendi, duruma göre kalender meşrep esnafınız’ Eray Aytimur ise konuğu Aylin Aslım ile 23 Şubat saat 22.00’de Laternacı’da buluşacak. Eğlence garantili sohbetler ikisi de.

Yeme içme deyince memlekette akla ilk gelen isimlerden Deniz Alphan ve Hülya Ekşigil (kendilerinin Yedik İçtik podcast’ini de hararetle öneririm) Mezeci ile katılıyor festivale. Üstelik Serra Yılmaz’ı da aralarına alıp güçlerine güç katarak. Anılar, pratik tarifler, bol kahkaha ile 22 Şubat saat 21.00’de.

Mahallenin bir ‘Hamam’ı da var bu arada: “Kısırlı, börekli, soğuk meyveli, buzlu şerbetli kadınlar hamamı muhabbeti” vadeden Elif Menteş ev sahipliğinde 20 Şubat 21.30’da kapılarını açacak.

Dediğim gibi, her ilgi alanına göre dükkân da var esnaf da. En iyisi bol kepçe muhabbet sunan mahalleye girip kendi seçiminizi yapmak.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.