DOLAR 32,2696
EURO 34,7069
ALTIN 2397,783
BIST 10252,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Instagram’a beklenen özellik geliyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, canlı yayın özelliğini genişletiyor. Instagram’da masaüstü bilgisayardan ve çeşitli üçüncü taraf platformlar aracılığıyla canlı yayın yapılabilecek.

Instagram’a beklenen özellik geliyor
12.07.2022 13:05
213
A+
A-

Instagram, yayıncıların OBS, Streamyard ve Streamlabs gibi canlı yayın yazılımlarını kullanarak bir masaüstünden canlı yayın yapmalarını sağlayan yeni bir canlı yayın aracını test ediyor.

Meta’ya ait sosyal platformu, ilk defa uygulama dışında canlı yayın açmaya izin veriyor. Yeni entegrasyon sayesinde yayınlarında harici kamera, mikrofon veya ekran şablonları kullanılabilecek.

Instagram’ın masaüstü sürümünde canlı yayın başlatmak için ilk olarak hangi yayın platformunu (OBS veya Streamlabs gibi) seçtiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Ardından canlı yayınınıza bir başlık vermeniz isteniyor. Başlığınızı seçtikten sonra ise anahtar ve doğrudan yayın bağlantısını göreceksiniz. Her iki kodun da harici yazılıma kopyalanmasıyla Instagram yayınını dış bir uygulamaya bağlamış olacaksınız.

sözcüsü Instagram Live Producer ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Instagram Live’ı paylaşılan deneyimler için anlamlı bir yer haline getirmenin yolları üzerinde her zaman çalışıyoruz. Şu anda yayıncıların küçük bir ortak grubuyla yayın yazılımı kullanarak canlı yayına geçmelerine izin vermenin bir yolunu test ediyoruz." dedi

Instagram ilk defa dış bir uygulamayla entegrasyon sunuyor olsa da, yayın için hala bazı kurallara sahip. Örneğin; 9×16 en-boy oranı, saniyede 60 kare hızında 720 piksel çözünürlük ve 2.250 ila 6.000 Kbps arasında video bitrate aralığını desteklediğinin altını çiziyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.