DOLAR 32,4649
EURO 34,7018
ALTIN 2436,876
BIST 9906,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tük bilim insanları Arktik seferinden döndü

İkinci Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi’ne katılan bilim insanları İstanbul’a döndü.

Tük bilim insanları Arktik seferinden döndü
26.07.2022 11:05
255
A+
A-

Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İkinci Ulusal Arktik Bilimsel Seferi Bilimden Sorumlu Sefer Lider Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Başar, 9 kişi ile başladıkları seferi İstanbul’da tamamlamış olduklarını söyledi.

Başar, 5 Temmuz’da Norveç’in Tromso şehrine gemiye katıldıktan sonra 81 derece enlemin üzerine çıkarak oradan gemiyle Svalbard’a, Longyearbyen’e geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu alanlar içerisinde deniz kirliliği, hava kirliliği, memeli gözlemleri ve platform çalışmalarıyla birlikte mikro çalışmaları yapıldı ve örneklemeler alındı. Yapılan bu örneklemeler sonucunda elde ettiğimiz örnekleri bugün üniversitelerimize göndereceğiz, oradaki arkadaşlarla çalışmalar yapılacak ve daha sonrasında bilim dünyasına makale, rapor olarak yayınlanacak."

Dünyada, iklim değişimine bağlı olarak birçok sorun yaşandığına işaret eden Başar, "Bu sorunların da en çok görüldüğü noktalar, kutup noktaları. Kutup noktaları, bizim için en önemli bölgeler. İklim değişikliğinin etkileri kutuplarda gözüküyor, buzullar eriyor. Bunun da çevresel anlamda ve iklimimiz açısından çok önemli bir sorun olduğunu biliyoruz." dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.