DOLAR 32,2219
EURO 34,6357
ALTIN 2396,291
BIST 10208,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’nin en kapsamlı Ar-Ge çalışmaları TÜGİP’te yapılacak

TÜBİTAK öncülüğünde Türkiye’nin en büyük gıda AR-GE ve inovasyon projesi INNOFOOD kapsamında kurulan Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu’nun açılışı yarın yapılacak.

Türkiye’nin en kapsamlı Ar-Ge çalışmaları TÜGİP’te yapılacak
05.07.2022 15:05
148
A+
A-

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamaya göre, projeyle sektörünün bölgesel ve uluslararası çapta yenilikçiliğe dayalı rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor.

Açılışa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılmaları bekleniyor.

Türkiye’nin en kapsamlı çalışmaları yapılacak

Merkez, gıda sanayinin sonuç odaklı AR-GE ve inovasyon çalışmalarını birlikte gerçekleştirmek üzere altyapı ihtiyaçlarını karşılayacak.

Gıda İnovasyon Merkezi, TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Araştırmaları Başkan Yardımcılığı bünyesinde Gebze’de 5 bin 800 metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkez, gıda sektörünün ihtiyaç duyduğu AR-GE ve inovasyon çalışmaları için 9 pilot ölçekli işleme hattı ve ileri gıda güvenliği analizinin yapılabileceği laboratuvarları ile Türkiye’nin en kapsamlı AR-GE çalışmalarına imkan veriyor.

Gıda İnovasyon Merkezi’nde 200 makine ve ekipman ile donatılmış 9 ürün kategorisinde pilot işleme tesisleri bulunuyor. Merkezde, minimal işlenmiş gıdalar, fermente meyve ürünleri ile nar ve meyve suyu, fındık ürünleri, bitkisel ekstraksiyon ve çay, hazır yemek, deniz ürünleri, starter kültür ile süt ürünleri işleme hatları yer alıyor. Merkezde çeşitli gıda analizlerinin yapılabileceği ileri teknolojiyi kullanan 84 modern laboratuvar cihazı da bulunuyor.

Merkez aynı zamanda gıda sektöründeki girişimciler için bir kuluçka merkezi olarak kullanılacak.

"Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma" yaklaşımı ile kurulan TÜGİP, Türkiye’nin gıda ve içecek sektöründe yer alan tüm paydaşları kapsıyor. ağı ve kümelenme platformu olan TÜGİP, firmaların ürün ve fikirlerini hayata geçirmeleri, inovasyon ve AR-GE maliyetlerini azaltmaları ve iş birliğinin gücünden yararlanmaları için bütünsel çözümler sunuyor.

INNOFOOD Projesi, ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ile Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülüyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.