DOLAR 32,4021
EURO 34,8085
ALTIN 2409,861
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD: Rusya gıda temini karşılığında Kuzey Kore’den silah ve mühimmat almaya çalışıyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya’nın aktif bir şekilde gıda temini karşılığında, Kuzey Kore’den ek mühimmat almaya çalıştığına dair yeni bilgilere sahip olduklarını söyledi.

ABD: Rusya gıda temini karşılığında Kuzey Kore’den silah ve mühimmat almaya çalışıyor
30.03.2023 22:05
132
A+
A-

Ulusal Stratejik Koordinatörü John Kirby, çevrim içi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaptırımlar nedeniyle Rusya’nın "haydut rejimlerden" silah ve teçhizat temin etmeye çalıştığını söyleyen Kirby, Kuzey Kore’nin, Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonları kapsamında Rusya’ya daha fazla destek sağlamasından endişe duyduklarını aktardı.

Kirby, Rusya’nın aktif bir şekilde temini karşılığında Kuzey Kore’den ek mühimmat almaya çalıştığına dair yeni bilgilere sahip olduklarını duyurdu.

Rusya’nın bu kapsamda Kuzey Kore’ye bir heyet göndermeye çalıştığını söyleyen Kirby, "Kuzey Kore ile arasındaki herhangi bir silah anlaşması, bir dizi BM Güvenlik Konseyi kararını doğrudan ihlal eder." ifadesini kullandı.

Durumu yakından incelediklerini aktaran Kirby, ayrıca Rusya’nın Kuzey Kore’den silah ve mühimmat satın alma çabalarının merkezinde Ashot Mkrtychev adlı bir "silah tüccarının" olduğunu bildirdi.

Kirby, Rus yetkililerin desteğiyle Mkrtychev’in iki ülke arasında gizli bir silah anlaşmasına aracılık etmeye çalıştığını ve bu sayede Rusya’nın Pyongyang’dan farklı çeşitlerde silah ve mühimmat almayı hedeflediğini söyledi.

Koordinatör Kirby, ocak ayında Rusya’nın Ukrayna’da kullanmak üzere Kuzey Kore’den silah aldığını belgelediklerini söyleyerek, roket ve füzelerin taşındığını düşündükleri vagonların fotoğrafları paylaşmıştı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.