DOLAR 32,3146
EURO 34,6718
ALTIN 2408,093
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD: Rusya, Kuzey Kore’ye silah karşılığı yiyecek gönderecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, yeni kanıtların Moskova’nın düzinelerce silah ve mühimmat karşılığında Kuzey Kore’ye yiyecek teklif ettiğini gösterdiğini söyledi

ABD: Rusya, Kuzey Kore’ye silah karşılığı yiyecek gönderecek
31.03.2023 08:05
84
A+
A-

Beyaz Saray, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşta kullanılmak üzere silah ve mühimmat için tekrar Kuzey Kore’ye başvurduğuna dair yeni kanıtlara sahip olduğunu, bu sefer karşılığında Pyongyang’ın çok ihtiyaç duyduğu ve diğer malları sağlayacak bir anlaşma yaptığını söyledi.

Silah konusunda çaresiz kalan Rusya’nın 13 aylık savaşına devam etmesine yardım etmek için "haydut" ülkelere yöneldiği ifade edildi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby perşembe günü yaptığı açıklamada, "Önerilen bu anlaşmanın bir parçası olarak Rusya, Pyongyang’dan iki düzineden fazla türde silah ve mühimmat alacak. Rusya’nın Kuzey Kore’ye bir heyet göndermeye çalıştığını ve Rusya’nın cephane karşılığında Kuzey Kore’ye yiyecek teklif ettiğini de görüyoruz" dedi.

Uzmanlar , Kuzey Kore’deki gıda durumunun, Kim Jong-un’un 11 yıllık yönetimi altındaki en kötü seviyede olduğuna inanıyor, ancak yakın zamanda bir kıtlık veya toplu ölüm belirtisi görülmüyor.

devlet medyasının bu ayın başlarında bildirdiğine göre, Kim, tarım üzerindeki devlet kontrolünü güçlendirme ve tahıl üretimini artırmak için bir dizi başka adım atma sözü verdi.

Dışişleri Bakanı da geçen ay ABD istihbaratının Çin’in Rusya’ya silah ve cephane sağlamayı düşündüğünü öne sürdüğünü söyledi.

Ancak Beyaz Saray yetkilileri Pekin’in silah teslimatını takip ettiğine dair kanıt görmediklerini açıkladı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.