DOLAR 32,4541
EURO 34,7789
ALTIN 2441,092
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD’de Yunan lobisi: Amaç Türkiye’ye karşı kara propaganda

ABD’de son dönemde Yunan lobisinin Türkiye karşıtı faaliyetleri dikkati çekiyor. Hukuksuzluklarını propaganda ile örtmeye çalışan Yunan lobisi, Türkiye’ye yönelik uluslararası baskı oluşturmak için çabalıyor. Ayrıca ABD siyasetini, Türkiye aleyhinde yönlendirmeyi hedefliyor.

ABD’de Yunan lobisi: Amaç Türkiye’ye karşı kara propaganda
26.07.2022 20:05
218
A+
A-

Baskı ile ilişkilere yön verme çabası, karalama ve propaganda ile yürütülen kampanyalar. Yunan lobisi, ABD’de, Türkiye karşılığı faaliyetleriyle dikkati çekiyor.

Lobi son olarak Türkiye’ye satışına karşı çıkışıyla devreye girdi.Türkiye, ile yaşanan gerilimde meşru haklarını korumakta kararlı. Yunan tarafı ise haksız taleplerini kabul ettirmek için Türkiye karşıtı algı oluşturma çabasında. Bu noktada lobiler devreye giriyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yunan lobisi, kritik makamlar ile ilişki kurarak Türkiye ile ilgili kararları etkilemeye çalışıyor. Büyükelçi Hulusi Kılıç, F-16’ların satın alınması ve modernizasyonu konusunda Başkanı Biden’ın desteklediğini, Rum ve Yunan lobisinin şartlı karar çıkarmaya çalıştığını dile getirerek, "Bunlar Türkiye’nin menfaatlerini baltalayan gruplar" dedi.

ABD’den Türkiye’ye karşı lobicilik 

ABD’deki Yunan-Rum lobisi, Türkiye’yi karalamayı yıllardır bir strateji haline getirmiş durumda. Hedef, kamuoyu oluşturarak Ege ve Akdeniz’de dengeleri kendi lehine değiştirmek.Kılıç, milletvekillerin senatörlerin satın alındığını, geziler düzenlendiğini söyleyerek, lobiciliğin hem halklar arasındaki ilişkileri bozduğunu, hem de bölgesel huzur ve barışı zedelediğini aktardı.

Harekat milat olduYunanistan, sonrası Türkiye karşıtı lobiciliğe ağırlık verdiYunan lobisiTürkiye’ye karşı silah ambargoları için çabaladı.2010 yılında kongreye Türkiye’nin Kıbrıs’taki askerî varlığını sonlandırmasını hedefleyen bir yasa tasarısı sunuldu. Türkiye ile ilişkilerin gözden geçirilmesi için çağrılar yapıldı.

ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, Türk- Amerikan ilişkilerinde ciddi lobi etkisi olduğunu söyledi. Lobiciliğin başlı başına bir sektör haline geldiğine değinen Erol, "Amerika’nın kendi menfaatlerinden öte azınlık grupların kendi çıkarlarının daha ön planda tutulabildiğini görüyoruz" dedi.

Amaç Türkiye karşıtı kamuoyu oluşturmak

Yunan lobisi adaların silahlandırılması, deniz yetki alanları, Kıbrıs meselesi gibi konularda Türkiye’ye karşı bir tutum oluşturmak için çalışıyor.ABD’deki bazı Rum gruplar, Ermeni lobisi ile iş birliği yaparak sözde soykırımının tanınması için de çalışıyor.Erol, Amerikada’ki yönetimi etkilemeye dönük faaaliyetler sergilendiğini dile getirerek, "Esas olan burada tabi ABD’nin bunlara alan açmasıyla ilgili, bu örgütlerle yakın ilişkileri lobi adı altında kullanışlı bir enstrümana dönüşmesine yol açıyor" dedi.

Terör örgütleriyle işbirliğiFETÖ, Yunan lobisi ile yürüttüğü iş birliği üzerinden, siyasetçilere yüklü bağışlar yaptı. Bu ortaklık, kongreden çıkan Türkiye karşıtı mektupları etti.

Türkiye, haklarından taviz vermeden, lobilere karşı da mücadelesini sürdürüyor.,

HABER: AHMET ÇAKICIKAMERA: DENİZ ERYILMAZ – ŞERİF TULUYKURGU: ENES PERİ


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.