DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Arnavutluk’ta ölü sayısı 41’e ulaştı

Arnavutluk’ta 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından ölü sayısı 41’i aştı. Durres’te yıkılan bir otelin enkazında AFAD’ın da katıldığı aramalarda 40 saatlik kurtarma çalışmasının sonunda bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Arnavutluk’ta ölü sayısı 41’e ulaştı
28.11.2019 14:10
211
A+
A-

Arnavutluk’da meydana gelen depremde bilanço artıyor. Başkent Tiran’a 40 kilometre uzaklıktaki bir noktada merkeze meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başladı. Durres’te bir otelin enkazından cansız bedene 40 saat sonra ulaşıldı. 8’i ağır 600 kişinin yaralandığı depremde, ölü sayısı 41’e yükseldi. Durumu ağır olanlar İtalya başta olmak üzere çevre ülkelerdeki hastanelere kaldırıldı. Tatil bölgesi olan Durres kentinde aralarında otellerin bulunduğu birçok bina tamamen yıkılırken bazı binalarda ise ağır hasar oluştu. Durres’te bir üst geçit yaya trafiğine kapatıldı.

Türkiye’den gelen AFAD başta olmak üzere UMKE, Kızılay ve İHH ve Hak İnsani Yardım Arama Kurtarma ekipleri de çalışmalarına devam ediyor. Bölgede de Mirsia Vakfı depremzedelere insani yardım noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Arama Kurtarma Birlik Müdürü Kartal Muhcı, 21 kişi ile çalışma yaptıklarını belirterek, “Resmi rakamlardan aldığımız bilgiye göre içeride bir kişi olduğu söylendi. Şu anda görgü tanığının verdiği bilgiye göre de 1 kişi arıyoruz. Şu an itibariyle rastlamadık. Etrafta defalarca hassas köpeklerle arama gerçekleştirdik. 5 katlı bir otel burası 3 katı kaldırdık. Aramalarımızı defalarca yapıyoruz. Şu ana kadar bir emareye rastlayamadık” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.