DOLAR 32,3725
EURO 34,6945
ALTIN 2399,439
BIST 10163,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Filistin Azerbaycan’ın diplomatik temsilcilik açma kararından memnun

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dikkati çekerek Azerbaycan’ın Filistin’de diplomatik temsilcilik açma kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Filistin Azerbaycan’ın diplomatik temsilcilik açma kararından memnun
31.03.2023 00:05
83
A+
A-

Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Maliki, Dışişleri Bakanı Bayramov ile Ramallah’taki bakanlık merkezinde bir araya geldi.

Bakanlar görüşmede Filistin topraklarındaki son gelişmeler ile İsrail’in ihlallerini ele aldı.

Bayramov, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın iki devletli çözüm seçeneğini ve başkenti Doğu olan bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediğine ifade etti.

Azerbaycan Filistin’e temsilcilik açacak

Ayrıca Bayramov, Azerbaycan’ın Filistin’de yıl içerisinde bir diplomatik temsilcilik açacağını söyledi.

Filistinli Bakan Maliki ise, "İsrail, Apartheid rejimi ve ırkçılığa dayanan sömürgeci, yerleşimci işgal projesini sürdürüyor." dedi.

Bayramov’un diplomatik temsilciliğin açılışı için yapacağı ziyareti beklediğini belirten Maliki, "Bu karar Azerbaycan Cumhuriyeti ile kültür, turizm, eğitim, bilimsel ve kalkınma gibi birçok alanda işbirliğini artırmakta ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak çıkar alanlarında güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır." dedi.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilere değinen Maliki, Azerbaycan’ın ülkesinde açma kararı aldığı diplomatik temsilciliğin büyükelçilik düzeyine yükseltilmesini umduğunu da kaydetti.

Maliki, Filistin ile Azerbaycan’ın kardeşlik ve dostluğa dayalı ilişkilere, halklarının benzer tarihi, dini ve kültürel değerlere sahip olduğunu sözlerine ekledi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.