DOLAR 32,5924
EURO 35,0048
ALTIN 2451,117
BIST 9791,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fransa’da orman yangını: 6 bin 800 hektar alan küle döndü

Fransa’nın Gironde bölgesinde çıkan orman yangınında şu ana kadar 6 bin 800 hektar alan kül olurken, tahliye edilenlerin sayısı 10 bine, yanan ev sayısı ise 17’ye yükseldi.

Fransa’da orman yangını: 6 bin 800 hektar alan küle döndü
11.08.2022 17:05
140
A+
A-

Fransa’nın güneybatısında geçtiğimiz ay ülke tarihinin en büyük yangınlarıyla mücadele edildiği Gironde bölgesinde yeniden alevlerle mücadele ediliyor.

giderek yayılırken, iki gün içinde 6 bin 800 hektardan fazla alan küle döndü. Risk nedeniyle tahliye edilenlerin sayısı 10 bine yükselirken, yanan ev sayısı ise 17’ye ulaştı.

"Yeni yangın riski varGironde Valisi Fabien Buccio, yaklaşık bin 100 itfaiyecinin seferber edildiğini belirterek,

“İşimiz çok zor, bitki örtüsü ve toprak bir aydan fazla süre boyunca almadı, kuru kaldı. Kavurucu sıcaklıkların Cumartesi gününe kadar devam etmesi ve çok kuru havayla birleştiğinde yeni yangın riski oluşturması bekleniyor.” 

Ulusal İtfaiyeciler Federasyonu (FNSPF) Başkanı Gregory Allion ise, “Bu çok hızlı ilerleyen bir yangın” diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.