DOLAR 32,3783
EURO 34,7953
ALTIN 2437,519
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Fransa’nın sömürge suçlarını kabul et"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve başladığı 2017’den bu yana ilk defa ziyaret ettiği Kamerun’da, ülkesinin “sömürge döneminde işlediği suçları kabul etmesi” çağrısıyla karşılaştı.

"Fransa’nın sömürge suçlarını kabul et"
26.07.2022 16:05
131
A+
A-

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, selefi François Hollande’ın 7 yıl önce ziyaret ettiği ve birkaç saat kaldığı için eleştirildiği başkent Yaounde’ye 2 günlük ziyaret için geldi.

İki ülke arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişkileri canlandırmak amacıyla düzenlendiği belirtilen ziyaret kapsamında Macron, Cumhurbaşkanı Paul Biya ile bir araya gelecek, güvenlik ve konularının ele alınacağı toplantılara katılacak.

Macron’un paylaştığı videoya tepki geldi

Fransız basınındaki haberlere göre, Yeniden Bağımsızlık ve Demokrasi için Hareketi (Manidem) üyesi aktivistler, Macron’un ziyaretinde Fransa’nın sömürgecilik döneminde kıtada işlediği suçları kabul etmesini, buna Cezayir’de yaptıklarından başlamasını istedi.

Macron’un hesabından, gece geldiği Kamerun’da bir grup tarafından alkışlarla karşılanırken paylaştığı videosu sosyal medyada tepkilere neden oldu.

 

Yaoundé !Première étape de ma visite au Cameroun, au Bénin et en Guinée-Bissau. Nous continuons à œuvrer pour renouveler la relation entre l’Afrique et la France.

— (@EmmanuelMacron)

 

Fransa’nın Afrika kıtası ile ilişkileri yenileme süreci

Afrika ve Kamerun’lu kullanıcılar, Fransız Cumhurbaşkanı’nın ülkeye "hoş gelmediği ve Fransa’nın kıtadaki sömürge gerçeğini manipüle etmeye çalıştığı" şeklinde tepki gösterdi.

Emmanuel Macron, kıtaya yapacağı 4 günlük ziyarette, Kamerun’un ardından Benin ve Gine-Bissau’ya gidecek.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un ziyaretinin, Fransa’nın Afrika kıtasıyla ilişkileri yenileme sürecinin bir parçası olduğu belirtilmişti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.