DOLAR 32,4176
EURO 34,7861
ALTIN 2396,428
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hindistan, Maldivler’e 100 milyar dolar kredi verecek

Hindistan, kalkınma projelerini desteklemek amacıyla Maldivler’e 100 milyar dolara kadar kredi vereceğini açıkladı.

Hindistan, Maldivler’e 100 milyar dolar kredi verecek
02.08.2022 15:05
177
A+
A-

Maldivler Devlet Başkanı İbrahim Muhammed Salih, dört günlük ziyareti kapsamında Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüştü.

Görüşmede, Hindistan’ın kalkınma projelerini desteklemek amacıyla Maldivler’e 100 milyar dolara kadar kredi sağlayacağı belirtildi.

Liderler, Hindistan tarafından finanse edilen 6,74 kilometre uzunluğundaki başkent Male’yi üç adaya bağlayacak köprünün inşası için Greater Male Connectivity Projesi hakkında görüştü.

İki lider, afet yönetimi ve gibi konular da dahil olmak üzere birçok alanda iş birliğini artırmak için altı anlaşma imzaladı.

Hindistan Başbakanı Modi, "Hindistan ve Maldivler arasındaki dostluk bağlarında yenilenmiş bir güç var. Yakınlığımız arttı" değerlendirmesinde bulundu.

Bunun yanı sıra Modi ve Salih, iki ülke arasındaki dostluk bağının önemine değinerek ülkeler arası barış ve istikrarın hayati önem taşıdığını belirtti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.