DOLAR 32,579
EURO 34,9989
ALTIN 2456,521
BIST 9753,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İsrail güçleri Doğu Kudüs’te bir Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da düzenlediği baskınlarda 1 Filistinliyi öldürdü, 22 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail güçleri Doğu Kudüs’te bir Filistinliyi öldürdü
15.08.2022 14:05
115
A+
A-

Resmi Filistin’in Sesi Radyosunun haberine göre, ordusu Kudüs’ün kuzeyindeki Kefr Akab beldesinde bir Filistinlinin evine baskın yaptı. Baskında vurulan ve ağır yaralanan Filistinli genç İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

Ağır yaralanan Filistinliye ilişkin daha sonra Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, "Kudüs’ün kuzeyinde İsrail ordusu tarafından vurulan Filistinli Muhammed el-Haşşam şehit oldu." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Haşşam’ın doğrudan kafasından, sıfır mesafeden vurulduğu ve İsrail makamlarının Filistinlinin naaşını elinde tuttuğu aktarıldı.

İsrail polisi ise Kefr Akab beldesinde bir Filistinlinin, "bıçak taşıdığı" şüphesiyle ateş açılarak öldürüldüğünü öne sürdü.

22 Filistinli gözaltına alındı

Öte yandan Filistin’in Sesi Radyosu, İsrail güçlerinin Batı Şeria’nın çeşitli kent ve beldelerine düzenlediği baskınlarda en az 22 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

​​​​​Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin baskınlarda gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandığını, başta Kubatiyye beldesi olmak bazı noktalarda İsrail güçleri ile Filistinliler arasında arbede çıktığını aktardı.

İşgal altındaki ve Doğu Kudüs’te Filistinlilerin evlerine sık sık baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

raporlarına göre, İsrail güçleri 2022 başından 26 Haziran’a kadar Filistin topraklarına yaklaşık 1600 kez baskın düzenledi. Bu baskınlarda 60 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 6 bin Filistinli yaralandı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.