DOLAR 32,37
EURO 34,9631
ALTIN 2325,351
BIST 9068,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Japonya’dan Ukrayna’ya getirilen tarihi eserler sınırda yakalandı

Ukrayna’daki bir iş adamının siparişi üzerine Japonya’dan getirilmeye çalışılan tarihi eserlere sınırda el kondu.

Japonya’dan Ukrayna’ya getirilen tarihi eserler sınırda yakalandı
03.12.2019 14:35
202
A+
A-

Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU) tarafından alınan istihbarat sonucu sınırda yapılan operasyonla, Japonya’dan getirilen ve piyasa değerinin 300 bin dolar olduğu tespit edilen bir çok tarihi eser ele geçirildi. SBU yetkililerince yapılan açıklamada, “Doğu limanına Japonya’dan 3 konteyner geldi. Siparişlerin sahibi uzun yıllardır Ukrayna’da yaşayan yabancı bir iş adamı. Eşyalara yönelik gümrüğe verdiği beyanda ev eşyaları ve spor malzemeleri getirdiğini ileri sürdü. Gümrük ekiplerince yapılan aramada, evraklarda belirtilen eşyalar ile konteynerin içindeki eşyaların birbiriyle uyuşmadığı anlaşıldı. Eksperler tarafından yapılan inceleme sonucunda konteyner içerisindeki malzemelerin ev eşyası değil, 18-19.yy’a ait çok kıymetli tarihi eserler olduğu anlaşıldı ve bu tarihi eserlerin piyasa değerinin 300 bin dolar olduğu anlaşıldı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise yakalanan tarihi eserlerin, eski soğuk savaş dönemine ait askeri silahlar ve o dönemde kullanılmış ev eşyaları olduğu belirtildi. Konuya ilişkin istihbarat servisinin ve savcılığın talimatıyla organizasyonda görev alan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.