DOLAR 32,4688
EURO 34,7154
ALTIN 2436,581
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nissan’ın firari eski Başkanı Ghosn için Interpol’den tutuklama emri

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle ev hapsinde tutulduğu Japonya’dan firar eden Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn için Interpol tarafından Lübnan’a tutuklama emri verildi.

02.01.2020 16:30
270
A+
A-

Uluslararası Polis Komisyonu (Interpol), yolsuzluk suçlamaları nedeniyle ev hapsinde tutulduğu Japonya’dan firar ederek Lübnan’a kaçan Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn için Lübnan’a tutuklama emri verdi. Lübnan Adalet Bakanı da Interpol’den kırmızı bülten notu aldıklarını doğruladı.

CARLOS GHOSN, 8 OCAK’TA KAMERALAR KARŞISINA ÇIKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI.

Japonya’dan sürpriz firarı ile ülke ve dünya kamuoyunu şaşırtan Ghosn’un kaçış planına dair detaylar henüz kesinlik kazanmazken Japonya’da soruşturmalar devam ediyor. Daha önce Ghosn’un Japonya’dan çıkışına dair resmi bir kayıt bulunmadığını açıklayan yetkililer, son olarak İstanbul’a giden özel bir jetin Osaka yakınlarındaki Kansai Uluslararası Havalimanı’ndan Pazar günü yerel saatle 23.00’da ayrıldığını belirlemişlerdi. Ayrıca özel bir güvenlik şirketinin, kaçış planında rol oynadığına dair iddialar da araştırılıyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.