DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Rusya, Trump’ı etkilemek için çekici bir tercüman mı kullandı?

2019 yılında Japonya’da düzenlenen G-20 zirvesi sırasında gerçekleşen dönemin ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin …

30.09.2021 15:51
425
A+
A-

2019 yılında Japonya’da düzenlenen G-20 zirvesi sırasında gerçekleşen dönemin ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Beyaz Saray eski basın sekreteri Stephanie Grisham tarafından yazılan “Sorularınızı Şimdi Alacağım” adlı yeni kitabında, ABD’nin Rusya danışmanı Fiona Hill’in görüşmeye Rusya tarafında katılan tercümanın başkan Trump’ın dikkatini dağıtmak için getirildiğini söylediğini yazdı.

Grisham kitabında, “Toplantı başlarken Fiona Hill eğildi ve bana Putin’in uzun saçlı, güzel bir yüzü ve harika tavırları olan çok çekici bir esmer kadın olan çevirmenini fark edip etmediğimi sordu” ifadelerine yer verirken “Bana kadının Putin tarafından özellikle başkanımızın dikkatini dağıtmak için seçildiğinden şüphelendiğini söylemeye devam etti” dedi.

‘PUTİN TERCÜMAN SEÇİMİ SÜRECİNE DAHİL DEĞİL’

Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov ise, Grisham’ın iddiasını reddederken ve çevirmenin bir tür casusluk yapmaya değer gizli silah olmadığını söyledi.

Peskov, “Cumhurbaşkanlığı idaresinin talebi üzerine Dışişleri Bakanlığı tarafından tercüman temin edilmektedir. Putin’in kendisi ise bu sürece dahil değil” dedi.

Putin’in 36 yaşındaki Daria Boyarskaya ile üç yıl önce de 2016’da dönemin Devlet Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede de çalıştığı belirtilirken Ekim 2018’de de Moskova’da o dönemki Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton arasında bir toplantı sırasında Putin ile birlikte görüldüğü aktarıldı.

Petersburg Konferans Mütercim Tercümanlık Okulu’ndan mezun olan Boyarskaya, güzel fiziğiyle dikkat çekiyor.

36 yaşındaki tercüman Daria Boyarskaya, amatör bir salsa ve bachata dansçısı.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.