DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Washington göçmenlere karşı Pentagon’dan yardım istedi

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, Teksas ve Arizona’dan otobüsle getirilen binlerce yasadışı göçmenle başa çıkmak için Pentagon ve Beyaz Saray’dan yardım çağrısında bulundu, ulusal muhafız talep etti.

Washington göçmenlere karşı Pentagon’dan yardım istedi
29.07.2022 07:05
103
A+
A-

Bowser ilk olarak 19 Temmuz’da Savunma Bakanı Lloyd Austin’e yazdığı bir mektupta Ulusal Muhafızlardan yardım istedi.

Her iki yardım talebi mektubunun da metnini yayınlayan WRC-TV’ye göre ikinci mektup 22 Temmuz tarihli ve Beyaz Saray’a yönelikti.

Ancak, belediye başkanı henüz her iki mektuba da yanıt alamadı.

İlk mektupta Bowser, Arizona Valisi Doug Ducey ve Teksas Valisi Greg Abbott’un sınırını yasa dışı yollardan geçerken yakalanan göçmenleri ülkenin başkentine göndermeye başlama tehditlerini takip ettiğini belirtiyor.

Günde 150 ulusal muhafıza ihtiyacımız var

Temmuz ayı ortası itibarıyla bölgeye 4 binden fazla göçmenin geldiğine dikkat çeken Bowser, “gelen otobüslerin hızı ve gelenlerin hacminin taşma noktasına ulaştığından” şikayet etti.

“Toplu müdahale ve hizmet çabalarımız artık boğulmuş durumda: Montgomery County, Maryland’de kurulmasına yardım ettiğimiz bölgesel karşılama merkezi kapasitesi dolu; evsiz hizmetleri sistemimiz zaten büyük bir baskı altında; ve trajik bir şekilde, birçok aile Washington DC’ye gidecek hiçbir yeri olmadan geliyor ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde ileriye dönük hedefler arayan belirsizlik içinde kalıyorlar” diye yazdı.

Bowser’ın ofisi günde 150 Ulusal Muhafız personeli istedi.

Belediye başkanı, Teksas ve Arizona valilerinin "federal hükümete siyasi bir açıklama yaptıklarını ve bunun yerine eylemlerinin şehir ve bölgesel kaynaklar üzerinde sürdürülemez şekillerde doğrudan etkileri olduğunu" da sözlerine ekledi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.