DOLAR 32,3779
EURO 34,7399
ALTIN 2433,417
BIST 10053,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gökçeada’dan çalınan tarihi kültür varlıkları, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a takdim edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya nazaran, Türkiye’nin kültür varlıklarına karşı lisan, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin …

09.08.2021 15:39
140
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamaya nazaran, Türkiye’nin kültür varlıklarına karşı lisan, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin gösterdiği korumacılık anlayışının bir göstergesi olarak, çalınan kültür varlıklarının teslimi sağlanacak.

Teslim edilecek 12 eser için Çanakkale Troya Müzesi‘nde merasim düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Fener Rum Patriği Bartholomeos’un katılacağı teslim merasimi, yarın saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

KÜLTÜR VARLIKLARI MÜZEDE HASSASİYETLE KORUNDU

Gökçeada’nın Zeytinli, Eski Bademli ve Dereköy mahallelerindeki tarihi kiliselerde gerçekleşen hırsızlık olayına ait Gökçeada Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görülen davada ele geçirilen eserler, Çanakkale Arkeoloji Müzesi‘nde korunuyordu.

Panayiya Kimisis Kilisesi‘nin de ortalarında bulunduğu dini alanlardan çalındığı tespit edilen kültür varlıkları, 2007’de Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı’nca gerçekleştirilen operasyonda ele geçirildi.

Olaya ait soruşturma Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütüldü ve ele geçirilen kültür varlıkları yediemin olarak Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ne teslim edildi.

Müze tarafından yediemin deposunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uyumunda başlatılan çalışmada, ortalarında Hz. İsa ve aziz tasvirlerinin bulunduğu dini kültür varlıklarına ait isimli süreç Çanakkale Arkeoloji Müzesi ve Çanakkale Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğünce takip edildi ve mahkeme kararının mutlaklaştığı bilgisine ulaşıldı.

Yüklü olarak ikonalardan oluşan kültür varlıkları, emanette bulundukları müddet içerisinde Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nde hassasiyetle korundu.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.