DOLAR 32,2645
EURO 34,7599
ALTIN 2398,819
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nomadland oyuncusu Melissa Yandell Smith hayatını kaybetti

78. Altın Küre Ödülleri’nde ve 93. Oscar Ödülleri’nde En İyi Film seçilen Nomadland’in oyuncularından Melissa Yandell Smith, kolon kanseri …

28.09.2021 16:40
248
A+
A-

78. Altın Küre Ödülleri’nde ve 93. Oscar Ödülleri’nde En İyi Film seçilen Nomadland‘in oyuncularından Melissa Yandell Smith, kolon kanseri nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybetti. New York Times gazetesinde yayımlanan ölüm ilanında, “7 Eylül 2021’de San Francisco’daki evinde eşi, oğlu, erkek kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikteyken sessizce aramızdan ayrıldı” ifadesine yer verildi. Smith, 2020’de Nomadland ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanan başrol oyuncusu Frances McDormand ile uzun yıllardır yakın arkadaş ve öğrenciliğinde Yale Üniversitesi’nde sınıf arkadaşıydı.

Smith, Chloé Zhao’nun yönetmenliğini üstlendiği Nomadland’de Dolly karakterine hayat vermişti. Oyuncu, geçen yılın sonlarında, hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakmıştı. Nomadland, Smith’in tek sinema filmiydi.

San Francisco Amerikan Konservatuarı Tiyatrosu’nda 25 yıl boyunca konservatuar direktörü olarak çalışan Smith’in ölüm haberi, çalıştığı kurum tarafından 23 Eylül’de duyuruldu.

“42 YILLIK DOSTLUĞUMUZDAN GURUR DUYUYORUM”

Rol arkadaşı ve uzun yıllardır dostu olan Frances McDormand, Smith için, “Hırslarımızı, hayallerimizi, başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı birleştiren 42 yıllık bir dostluğumuz vardı. Bu derin dostluktan, 38 yıllık evliliğim ve çok sevdiğim oğlumun annesi olmaktan gurur duyduğum kadar gurur duyuyorum” mesajını paylaştı.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.