DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Prens Albert’ten Kraliçe Victoria’ya: Beni hayattan bezdirdin

II. Elizabeth’ten sonra en uzun süre saltanat süren (63 yıl 7 ay) İngiltere Kraliçesi Victoria ile eşi Prens Albert’in evliliklerindeki …

24.09.2021 15:36
204
A+
A-

II. Elizabeth’ten sonra en uzun süre saltanat süren (63 yıl 7 ay) İngiltere Kraliçesi Victoria ile eşi Prens Albert’in evliliklerindeki sorunları anlatan mektuplar yayımlandı. Aralarında Prens Albert’in çoğunu anadili Almancayla 1841 ve 1861 yılları arasında yazdığı mektupların da bulunduğu 22 bin belge ve fotoğraf ilk kez açıklandı.

SIK SIK NOTLARLA ANLATTI

21 yıl süren evlilikteki kavgaların ardından Albert’in incindiğini eşine sık sık notlar aracılığıyla ilettiği belirtildi. Mektuplardaki bazı yerlerde yazıların okunamayacak kadar karışık olmasını nedeninin prensin öfkeli hali olduğu ifade edildi.

YERDEN YERE VURMUŞ

Mektuplarda Victoria’nın bencil ve dırdırcı olduğunu dile getiren Prens Albert, çoğu kez kontrolünü kaybedip eşini odadan odaya takip ettiğini anlatıyor. Prens bir mektubunda “Kendinle ve eğer mümkünse duygularınla daha az meşgul olsaydın ve dış dünyayla daha fazla ilgilenseydin, hepimiz için en büyük yardımın bu olduğunu görürdün” diyor.

Ayrıca dokuz çocuğuna karşı fazla azarlayıcı olduğu için eşini eleştiren prens, annelik konusunda da dersler veriyor. Prens Albert, eşinin ortaklıklarından daha fazla keyif almamasının utanç verici olduğunu söylüyor.

‘BENİ HAYATTAN BEZDİRDİN’

Prens Albert bir mektubunda, “Victoria beni hayattan bezdirsen de sana karşı görevimi yapıyorum. Buna sabırla geçmesi gereken bir sınav olarak bakıyorum ama beni umutsuzca incitiyorsun” diyor. Kraliçe Victoria’nın 1861’de Prens Albert öldükten sonra yaşamının geri kalan kısmını siyahlar giyerek yas içinde geçirdiği biliniyor.

”Taş tepeler” tarihi aydınlatıyor

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.