DOLAR 32,3646
EURO 35,0119
ALTIN 2326,339
BIST 9093,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Usta oyuncu Nedret Güvenç son seyahatine uğurlandı

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Nedret Güvenç, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen merasimle son seyahatine uğurlandı.Sunuculuğunu …

02.08.2021 17:39
158
A+
A-

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Nedret Güvenç, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen merasimle son seyahatine uğurlandı.

Sunuculuğunu Hakan Altıner’in yaptığı cenaze merasiminde Dilek Türker, Türkan Kafadar, Nedim Saban, Gökçe Biçer, Uğurtan Atakan, Şahin Sekman ve Nergis Çorakçı, usta oyuncuyla dostluklarını anlatarak, anılarını paylaştı.

Merasime, Güvenç’in kızı Müjde Bilgütay, yeğeni Ece Uslu, İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, Kent Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, sanatkarlar Suna Keskin, Göksel Kortay, Ulvi Alacakaptan, Çiçek Dilligil, Bora Öztoprak, Sevinç Erbulak, Aslı İçözü ve Süeda Çil’in de ortalarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Devlet sanatkarı Güvenç’in cenazesi, Teşvikiye Mescidi’nde kılınan cenaze namazının akabinde Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

NEDRET GÜVENÇ KİMDİR?

İzmir’de 5 Eylül 1930’da dünyaya gelen usta oyuncu, birinci ve ortaöğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarında şan ve piyano kısımlarını bitirdi.

Birinci olarak İzmir Kent Tiyatrosu’nda 1948’de “Kadınlar Terzihanesi” isimli oyunla sahneye çıkan Güvenç, İzmir Kent Tiyatroları 1950 yılında kapatılınca İstanbul’a taşındı ve İstanbul Kent Tiyatroları’na katıldı.

Nedret Güvenç, 1950’de de “Yüzbaşı Tahsin” fil­miyle sinemaya adım attı. Sanat hayatı boyunca 300’den fazla sinemada rol alan ünlü oyuncu, bir­çok yabancı sinemanın seslendirmesinde de çalıştı.

1959-1960 yılları ortasında Ankara Devlet Tiyatrosunda da konuk oyuncu olarak sahneye çıkan sanatçı, sonrasında tekrar İstanbul’a döndü. 1974’te “En Büyük Kumar”, daha sonra “Bernarda Alba’nın Evi” oyununun direktörlüğünü üstlendi.

Güvenç, 1995’te İstanbul Kent Tiyatrolarından emekli olduktan sonra “Tiyatro İstanbul” bünyesine katıldı. Sayısız tiyatro oyununda da başrol oynayan ve bu kolda pek çok ödül alan Güvenç’e 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Devlet Sanatçısı” unvanı verildi.

Ayrıyeten Türkiye’nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini Nedret Güvenç yazdı.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.