DOLAR 32,4158
EURO 34,8227
ALTIN 2398,927
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

32 yıl sonra nüfus cüzdanı oldu – Son Dakika Haberleri

Afyonkarahisar’da rahatsızlanması üzerine hastaneye götürülmek istenince nüfus cüzdanı olmadığı anlaşılan Fadime Karabacak’a 32 yıl sonra kimlik kartı çıkarıldı.

32 yıl sonra nüfus cüzdanı oldu – Son Dakika Haberleri
28.06.2022 10:22
153
A+
A-

Kocatepe beldesi Avlağı Yaylası’nda yaşayan konuşma engelli Ali ile Zülfi Karabacak çifti, 1990’da doğan kızları Fadime’ye cüzdanı çıkarmadı.

Babasını 3 yıl önce kaybeden Karabacak ve annesiyle uzun süre dedesi Abdullah Polat ilgilendi. Fadime Karabacak’ın bir süre önce hastalanması üzerine akrabaları İbrahim Dağhan kadını hastaneye götürmek istedi.

[Fotoğraf: AA]

Nüfus cüzdanı olmadığını belirten Karabacak’a nüfus cüzdanı çıkarmak için girişimde bulunan Dağhan, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden bilgi aldı. Gerekli evraklarla kuruma müracaat eden Fadime Karabacak, 32 yaşında nüfus cüzdanı sahibi oldu.

"Kaydım olmadığı için okula gidemedim"

Karabacak, 32 yıl sonra nüfus cüzdanı sahibi olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadı:

"Yaz boyu yaylada kalıyorduk. Kışın beldeye iniyorduk. Bir kere daha rahatsızlanmış, kimliğim olmadığı için hastaneye gidememiştim. Herhangi bir yerde bir kaydım olmadığı için okula da gidemedim. Bana yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Kimliği olmayanlar hemen çıkarsınlar. Ailem korktuğu için bir süre sonra için resmi bir başvuru yapmamıştı. Kimse korkmasın." 

[Fotoğraf: AA]

Ne hastaneye gitti, ne de evlendi

Zülfi Karabacak da pişmanlık duyduğunu anlatarak, "Cahillik yaptık. Hep, ‘Bugün, yarın, çıkartalım’ derken kaldı. Halamın oğlu bize yardımcı oldu, kimliği öyle çıkardık. Hiç hastaneye gitmedik. Evlenmedi de. Lazım olmayınca çıkarmadık" dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.