DOLAR 32,4191
EURO 34,7817
ALTIN 2433,717
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duvarları süslenen evlerde çocuklara ramazan sevinci aşılanıyor

Kayseri’de anneler, evlerindeki duvar süslemeleri ve bilgilendirici etkinlik köşeleriyle ramazanı çocuklarına küçük yaşta sevdirmeyi amaçlıyor.

Duvarları süslenen evlerde çocuklara ramazan sevinci aşılanıyor
28.03.2023 13:05
75
A+
A-

Çocuklara ramazan sevinci aşılamayı hedefleyen anneler, ramazanda balon, renkli ışık ve kartonlarla duvarları süsleyerek, dua, kitap okuma gibi bilgilendirici içeriklerin yer aldığı etkinlik köşeleri oluşturuyor.

Annelerden Tuba Ünar, 7 yaşındaki kızı için iki yıldır ramazanda bu tür hazırlıklar yaptığını söyledi.

Kızının da bu hazırlıklardan çok keyif aldığını belirten Ünar, "Meşakkatli, uğraş gerektiren bir süslemeden söz etmiyoruz. Birkaç balonla, ışıklarla çocuğun ilgisini çekmek, merakını uyandırmak ve sonra da öğreterek merakını gidermek aslında amaç bu" dedi.

"Kızım evde bir coşku, sevinç olduğunun farkında"

Ünar, kızıyla teravih namazlarına gittiğini dile getirerek, "Teravihte sıkılmasın diye camideki çocuklara şeker dağıtıyoruz. Hediyeleşme kartlarıyla komşularımızla hediyeleşiyoruz. Osmanlı’da ramazanın çok güzel kutlandığını biliyoruz. 11 ayın sultanını seviyoruz ve sevdirmeye çalışıyoruz. Kızım evde bir coşku, sevinç olduğunun farkında" diye konuştu.

Doğa Ünar da annesiyle her gün teravihe gittiğini, evlerini süslemek için ramazan ayını sabırsızlıkla beklediğini anlattı.

"Bu duyguyu çocuklara somut şeylerle anlatmalıyız"

Selda Çalap ise ramazan dolayısıyla yetişkin olarak çeşitli hazırlıklar yapmanın yanı sıra çocuklar için evde yapılan hazırlığı da önemsediğini vurguladı.

Ramazanda yaşanan coşku ve heyecanın çocuklarına da geçmesini istediğini belirten Çalap, şöyle konuştu:

"Bu duyguyu çocuklara daha somut şeylerle anlatmamız gerekiyor. Çocuğumla süslemeler yapıyoruz, üzerinde konuşuyoruz. Ramazan için gün sayıyor. Heyecanımızı, duygumuzu çocuğumuza aktarmaya çalışıyoruz. Kızımın yaşına uygun zarflar hazırladım, içinde görevler ve bazı günler de sürprizler var."

Kübra Çalap da ramazanı çok sevdiğini, annesiyle evlerinin kapısını süslediğini ve bir köşe hazırladıklarını söyledi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.