DOLAR 32,3609
EURO 34,6321
ALTIN 2382,748
BIST 10177,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Öğrenciler kendi ahşap oyuncaklarını üretiyor

İstanbul Hasan Şadoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Mutluluk Atölyeleri projesi kapsamında Ahşap Oyuncak Atölyesi kuruldu. Atölyede farklı yaş gruplarından öğrenciler kendi oyuncaklarını hem tasarlıyor hem de üretiyor.

Öğrenciler kendi ahşap oyuncaklarını üretiyor
18.07.2022 12:05
121
A+
A-

Hasan Şadoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Projesi Sergisi’ne de katılmaya hak kazanan Mutluluk Atölyeleri projesini hayata geçirdi. Ahşap oyuncak atölyesi de proje kapsamında kurulan atölyelerden biri.

Yıl boyunca özel , ilkokul ve ortaokulların misafir edildiği ahşap oyuncak atölyesinde, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerinin aldıkları eğitimi uygulayabilmesi amaçlanıyor.

Öğrenciler üretmenin mutluluğunu yaşıyor

Hasan Şadoğlu MTAL Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Hale Gökçay Ocakçı atölyeyi şöyle anlattı:

“Okulumuzda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nün ve oyuncak dersleri mevcut. Bu derslerin içerisinde ahşap oyuncak tasarlama, ahşap oyuncak üretimiyle ilgili bir ders içeriği vardı. Öğrencilerimizin kendilerini bu işin içerisinde hissedebilmeleri için böyle bir atölye kurduk biz de.”

Atölye iki bölümden oluşuyor

Ahşap oyuncak atölyesi iki bölümden oluşuyor. Bir odada kesilip şekil verilen ahşap, diğer odada monte edilip boyanıyor ve son halini alıyor.

Hasan Şadoğlu MTAL Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Atölye Şefi Mine Çetinkaya makinelerin bulunduğu ve ahşabın kesildiği kısmı şöyle anlattı: “Burası bizim oyuncak atölyemizin mutfağı, tasarlanan oyuncaklar buraya getirilir ve burada görmüş olduğunuz makineler tarafından kesilir. Biz yapıyoruz bu işi, öğrencilerimizi bu alana kesinlikle almıyoruz.”

Kesilen ahşap, öğrencilerin de çalıştığı montaj odasına gidiyor. Atölyenin bu kısmını Hasan Şadoğlu MTAL Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bahar Kaymaz’dan dinledik:

“Yan taraftaki atölyemizde kesimi, çizimi yapılan oyuncaklarımız buraya geliyor ve burada, montaj atölyesinde montajı yapılıyor. Montajı yapılan oyuncaklarımızı sonrasında çocuklarımız isterse boyamalarını yapabiliyorlar.”

Çocuklar ahşaba dokunarak öğreniyor

Ocakçı, öğrencilerin bu atölyede üretmenin mutluluğunu yaşadığını söylüyor:

“Gelen öğrenciler kendi yaptıkları oyuncakları giderken evlerine götürüyorlar. Ebeveynlerine gösteriyorlar ve bir ürün ortaya çıkartma, bir ürün üretme zevkini ve mutluluğunu yaşıyorlar.

Ahşabın ne kadar değerli olduğunu, tamamen doğal materyal olduğunu ve çocukların gerçekten ona dokunarak, hissederek çok daha güzel ürünler ortaya çıkarabileceğini düşünüyoruz açıkçası.”

Kurgu: Cihan Karaahmetoğlu


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.